Overslaan en naar de inhoud gaan

Google en Samsung achter nieuw netwerkprotocol voor domotica

De standaard, Thread genaamd, wordt ontwikkeld in samenwerking met ARM, chipmakers Freescale Semiconductor en Silicon Labs, slotenmaker Yale Security en ventilatorproducent Big Ass Fans. Te zamen vormen zij de Thread Group.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Thread voorziet in een gemeenschappelijk netwerktaal waarmee meer dan 250 apparaten in een draadloos mesh-netwerk met elkaar kunnen communiceren. Het wordt daarnaast voorzien van cryptografie. Bovendien is het protocol zo energiezuinig mogelijk gemaakt omdat veel van de apparaten die ermee verbonden zullen worden, batterijen gebruiken.

IoT

Het maakt gebruik van het huidige IEEE 802.15.4 draadloos protocol en bestaande radiochips. Thread wordt al enige tijd gebruikt door de slimme thermostaten van Nest en rookmelders. Het protocol is uiteindelijk bedoeld voor gebruik in een Internet of Things in huis met apparaten als sloten, lichtknopjes, klimaatbeheersing en apparatuur voor het beheren van de toegang.

Nu nog wordt in veel huizen gebruik gemaakt van Wifi om slimme apparaten te laten communiceren. Volgens de Thread-makers is een protocol dat geheel toegesneden is op domotica echter hard nodig. “Daar heb je een tweede netwerk voor nodig dat zorgt voor communicatie van apparaat-tot-apparaat”, aldus een woordvoerder

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in