Overslaan en naar de inhoud gaan

Dataverkeer bedrijven stijgt richting 5000 Tbps

Aanbieders van interconnectiediensten moeten fors investeren in bandbreedte om de groeiende vraag op te vangen. Dat stelt Equinix in zijn Global Interconnection Index.
pijl omhoog
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Interconnectiebandbreedte wordt gedefinieerd als de mogelijkheid om data uit te wisselen via directe private verbindingen op uitwisselingspunten die zich in netwerk-neutrale colocatiedatacenters bevinden. Het gaat dus om verkeer dat niet over internet loopt. “We zijn tegenwoordig voortdurend online te vinden”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux in een begeleidend persbericht. “Om dit te bewerkstelligen moeten organisaties continu in verbinding staat met elkaar en hun digitale gegevens real-time uitwisselen. Veel mensen weten niet dat datacenters hier de basis voor zijn en dat ze ervoor zorgen dat organisaties direct met elkaar in verbinding staan.”

Dat heeft ook voordelen uit het oogpunt van beveiliging. “Via directe private verbindingen in netwerk-neutrale colocatiedatacenters wordt de kans op cybercrime tot het minimum beperkt, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van het publieke internet”, zegt Penny Jones, senior analyst bij 451 Research in het genoemde persbericht.

Equinix voorspelt in zijn Global Interconnection Index wereldwijd een gemiddelde groei in interconnectiebandbreedte van 45 procent per jaar tussen 2016 en 2020. Daarmee kan de geïnstalleerde capaciteit 5000 terabit per seconde transporteren. Dat is 6 maal zo veel als het totale internetverkeer, en voldoende om de de gehele geprinte inhoud van de Library of Congres van de VS in een enkele seconde drie maal te versturen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in