Overslaan en naar de inhoud gaan

BTG: 3G-netwerken minstens tot eind 2020 in de lucht

De partijen hebben elk een bedrag van 23,628 miljoen euro overgemaakt naar de bankrekening van de Nederlandse Staat. Dat blijkt uit een officieel bericht van de overheidsinstantie Agentschap Telecom, onder andere belast met de uitgifte van frequentieruimte in Nederland. De BTG heeft al ideeën voor de besteding van de gelden, namelijk een investering in de innovatiekracht van Nederland.
Onbewust accepteren van voorwaarden
© CCO / Pixabay
CCO / Pixabay

Tot en met 2020 is er 3G

De drie operators hebben in totaal zes vergunningen voor 2100 MHz-frequenties tot en met eind 2020 verlengd. Hierdoor kunnen hun respectievelijke 3G-netwerken tot die datum ‘in de lucht blijven’. Het is nog onbekend wat zij na 2020 gaan doen met de infrastructuur. KPN heeft enkele jaren geleden laten doorschemeren dat het zijn 3G-netwerk op termijn uit wilde gaan schakelen, maar inmiddels is het bedrijf daar minder duidelijk over.

Veel geld binnenhalen

“Logisch dat de operators nu nog geen kleur bekennen over hetgeen zij op den duur met 3G beogen”, zegt Jan van Alphen, voorzitter van BTG. Hij ziet echter wel de nodige mogelijkheden voor de 70 miljoen euro die de Nederlandse overheid binnenhaalt met de verlenging van de 3G-vergunningen en de overige frequentieveilingen die nog in het verschiet liggen: “Het is wel opzienbarend dat de overheid hiervan zoveel rendement heeft. Ik ben benieuwd naar de bedragen die er voor de 4G- en 5G-frequentieruimte zullen worden geïnd."

Investeren

De overheid zou dat geld kunnen reserveren voor een grotere rendementsinvestering ten gunste van de innovatiekracht van Nederland, op het gebied van nieuwe draadloze producten en/of dienstverlening, aldus Van Alphen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in