Overslaan en naar de inhoud gaan

Anker uit, internet op Formentera ook

De zevenkoppige bemanning van het jacht Dwinger zou tijdens de reis het anker hebben uitgeworpen en waarschijnlijk bij het ophalen ervan een cruciale kabelverbinding hebben verwoest. "Het is een technologische uitval (van de verbinding) zonder precedent in de geschiedenis van Spanje", meldde de Spaanse krant El Mundo.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De autoriteiten zijn geschokt. Internet is er nog steeds niet op Formentera, een eiland ten zuiden van Ibiza, en het vakantieseizoen begint. Volgens El Mundo heerst er chaos op Formentera als gevolg van de kabelbreuk. De maritieme autoriteiten verdenken de bemanning van de Dwinger ervan in een zone te hebben gevaren vlak onder de zuidkust van Ibiza. Op zeekaarten staat bovendien aangegeven dat er een kabel over de zeebodem loopt.

De eilandraad bezint zich op schadeclaims tegen de eigenaars of opvarenden van de boot of tegen het betrokken telecommunicatiebedrijf Telefónica. "Het moet in ieder geval duidelijk zijn dat de telecommunicatieonderneming maatregelen neemt om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt", aldus Silvia Tur van de eilandraad.

Volgens het zakenblad Quote is het 49 meter lange jacht Dwinger eigendom van vastgoedondernemer Niek Sandmann. Eind 2012 stond het jacht in de top-5 van langste Nederlandse zeiljachten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in