Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Huffelen doet Digitale Zaken in nieuw kabinet

Alexandra van Huffelen wordt de eerste bewindspersoon die expliciet Digitale Zaken tot taakgebied krijgt benoemd. Haar ervaring met het omgaan met digitale zaken komt vooral van de afhandeling van de problemen met discriminerende algoritmen bij de Belastingdienst en de Douane.
Staatssecretaris Van Huffelen
© Rijksoverheid
Rijksoverheid

Maar een zwaargewicht in ICT is Van Huffelen allerminst. Haar partijgenoot Kees Verhoeven die veel werd genoemd, had vorige week al laten weten niets te voelen voor de functie. Maar ook Marietje Schaake - voormalig Europarlementslid voor D66 - was een kandidaat geweest met een goede achtergrond in ICT en privacyproblematiek.

Van Huffelen wordt wel geroemd om haar kwaliteiten als bestuurder die critici ruimte geeft voor het inbrengen van ideeën. De staatssecretaris moet haar aandacht verdelen over Digitale Zaken en Koninkrijksrelaties.

In het kabinet Rutte III was Van Huffelen al staatssecretaris op het departement Financiën. Ze was daar onder meer verantwoordelijk voor het afhandelen van de Toeslagenaffaire. Eerder was ze wethouder Duurzaamheid in Rotterdam, Eerste Kamerlid voor D66 en algemeen directeur van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf in Amsterdam.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in