Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister vindt gebruik Facebook prima

Kamerlid Sven Koopmans (VVD) had de minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker gevraagd of de overheid niet moet afzien van het gebruik van Facebook, nu het bedrijf het misbruik van gegevens door Cambridge Analytica twee jaar heeft verzwegen.
Sander Dekker
© Rijksoverheid
Rijksoverheid

"Facebook heeft een groot bereik en is daarom voor overheidscommunicatie een belangrijk medium. Ik zie thans geen aanleiding om uit het incident inzake Cambridge Analytica consequenties te trekken voor de overheidscommunicatie via Facebook", aldus de minister in het schiftelijk antwoord waaruit Binnenlands Bestuur citeert.

Volgens de minister is duidelijk in de wet vastgelegd hoe journalisten en wetenschappers met persoonlijke gegevens behoren om te gaan. Als er sprake is van overtreding kan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) handhavend optreden.

Privacy is geen luxe

Ook Facebook moet zich aan de Europee en nationale privacyregelgeving houden. De aanbieders van social mediadiensten hebben een zware verantwoordelijkheid. Dekker; "Privacy is geen luxe en de handel in persoonsgegevens mag niet uitsluitend als verdienmodel worden gezien. Ik zal met Facebook en andere aanbieders in gesprek gaan om hen nog eens op hun verantwoordelijkheid te wijzen."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in