Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft is klaar met Windows 10

Microsoft heeft weliswaar nog geen formele bevestiging gegeven dat build 10240 de rtm-versie is maar de doorgaans zeer goed ingelichte Microsoft-watcher Mary Jo Foley heeft dit van bronnen binnen het bedrijf vernomen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Hardwareleveranciers hebben deze versie hard nodig om binnen nu en anderhalve week hun eerste pc's met het nieuwe besturingssysteem te kunnen leveren. HP heeft volgens The Register al aangegeven in ieder geval één model met Windows 10 op 29 juli beschikbaar te hebben. Die pc's verschijnen overigens naar verwachting pas ergens in de eerste week van augustus in de eerste winkels.

Afleveren Windows 10 laptop op 29 juli is mogelijk

Het is wel mogelijk een laptop online bij HP te bestellen die dan gepreconfigureerd op 29 juli aan de deur wordt afgeleverd op een adres in de VS. HP start met de HP15, Envy x360 en Spectre x360 laptops in vier verschillende Windows 10 configuraties en de HP Pavilion 550 en HP All-in-One desktops in drie verschillende configuraties.

De rtm-versie is doorgaans gelijk aan de versie die ook als eerste officiële versie van een besturingssysteem wordt uitgegeven. Alleen wanneer er nog ernstige fouten naar boven komen, is er nog reden een aanpassing te doe. Overigens pakt Microsoft de uitgifte van previewversies binnenkort al weer op als voorbereiding op het nieuwe updateproces van het besturingssysteem.

Windows Update ingeschakeld

Microsoft startte gisteren met het uitrollen van build 10240 aan de deelnemers in het Windows Insider programma. In tegenstelling tot het verspreiden van eerdere Preview-versies gebeurt dit via het Windows Update-mechanisme. Microsoft had eerder deze week al aangegeven zich nu te concentreren op de correcte werking van deze routine die vanaf 29 juli Windows 10 moet afleveren bij reguliere gebruikers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in