Overslaan en naar de inhoud gaan

Google streeft naar '100 procent Web'

“We moeten inspelen op veranderende markten”, zei Eddy van Veldhuizen, directeur EMEA van Google, belast met het beheer van contacten met partners. De grootste verandering in de markt is volgens Van Veldhuizen de omschakeling van stationair werken (met pc of laptop) naar mobiel werken (met smart phone of tablet). Dit jaar zal het aantal verkochte smart phones en tablets groter zijn dan het aantal verkochte pc’s en laptops.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Budget voor innovatie daalt
“Het zijn vooral de innovatieve bedrijven die goed omgaan met de nieuwe techniek, die zaken als collaboration, het samenwerken op grote schaal, mogelijk maakt. En bedrijven kunnen iedere hulp om te innoveren goed gebruiken, aangezien de budgetten kleiner worden. Drie jaar geleden had een bedrijf 60 procent van zijn totale budget nodig voor het in de lucht houden van de bestaande systemen. Dit jaar zal dat percentage al 80 procent zijn. Het geld dat overblijft voor innovatie wordt dus snel minder”, aldus Van Veldhuizen.

Het doen van de uitspraak dat ‘iedereen over moet stappen naar een 100 procent SaaS-wereld’ betekent niet dat de wereld al zover is. Van Veldhuizen: “Er zullen nog heel wat mensen over de streep getrokken moeten worden en ook is alle technologie nog niet gereed. Bij Google streven we wel naar een versnelling van het aanbod. Zo hebben we vorig jaar 213 nieuwe technieken en applicaties ontwikkeld. Vier jaar geleden was de aanwas nog maar 60 stuks per jaar. Maar het einddoel is nog niet bereikt.”

Saas is niet voor iedereen direct toepasbaar
Tijdens het klantenpanel van het seminar werd dat ook duidelijk. Bedrijven willen best overstappen naar een SaaS-omgeving waar alle applicaties ‘uit de muur’ worden gehaald, maar ze zien ook dat niet iedereen daar al aan toe is. Er zit een leertraject aan, dat voor bepaalde situaties aanzienlijk is.

Ook zijn nog niet alle onderdelen van Google even goed inzetbaar in een bedrijfsomgeving. Voorbeeld: de inline-vertaalmodule Google Translate. “Die zou ik niet durven gebruiken om een Frans recept voor fijne broodjes te vertalen naar het Nederlands. Je weet dan maar nooit wat er dan gebakken gaat worden”, aldus de woordvoerder van Smilde Bakery. Zijn bedrijf gebruikt wel Google Apps, maar dat zijn er nog maar een paar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in