Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoom past voorwaarden aan na rel over gebruik klantdata voor training AI

Zoom heeft de algemene gebruiksvoorwaarden opnieuw aangepast nadat afgelopen week onrust was ontstaan onder gebruikers van de videovergaderdienst. Nu staat er klip en klaar in dat data van gebruikers niet zonder toestemming worden ingezet om de algoritmen van Zoom te verbeteren.

Zoom
Shutterstock, ymphotos

De commotie was ontstaan nadat Zoom nieuwe gebruiksvoorwaarden had gepubliceerd die op 27 juli van kracht werden. Daar was te lezen dat gegevens die tijdens de dienstverlening werden gegenereerd, door Zoom gebruikt konden worden voor de verbetering van producten en serviceverlening, waaronder machine learning en kunstmatige intelligentie in zijn algemeenheid, memoreert Ars Technica.

Voorwaarden verduidelijkt

Zoom had naar aanleiding van de protesten van gebruikers al in een blogpost aangegeven dat er geen data van gebruikers gebruikt zouden worden voor training zonder dat daarvoor nadrukkelijk toestemming was gegeven. Het zou gaan om telemetriegegevens en 'diagnostische data', die voor de verbetering gebruikt kunnen worden. 

Blijkbaar vonden de juristen bij Zoom de tekst van de algemene voorwaarden ook niet duidelijk, want eind vorige week is er een nieuwe versie gepubliceerd. In vetgedrukte tekst is nu toegevoegd dat Zoom geen gebruik maakt van audio, video, chat, screen sharing, attachments of andere 'communications-like Customer Content' zoals resultaten van polls, whiteboards of reacties voor de training van Zoom of AI-modellen van derden. Ook de blogpost van Zoom is daarop aangepast.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in