Overslaan en naar de inhoud gaan

Politico: EU wil concurrentievervalsing Microsoft onderzoeken

De Europese Commissie is naar verluidt van plan om een onderzoek te starten naar softwareconcern Microsoft en zijn chat- en videodienst Teams. Dat meldt de politieke nieuwswebsite Politico op basis van ingewijden. Het onderzoek is naar aanleiding van een klacht die in 2020 werd ingediend door chatdienst Slack, die Microsoft beschuldigt van concurrentievervalsing.
Hamer rechter
© Shutterstock
Shutterstock

Microsoft bundelt zijn programma Teams, vooral gebruikt voor videovergaderingen, automatisch met het veelgebruikte kantoorsoftwarepakket Office 365. Daardoor worden aanbieders van vergelijkbare producten buitenspel gezet, betoogt Slack.

De chatdienst biedt namelijk eenzelfde soort pakket aan diensten aan, en vindt dat Microsoft zijn Teams nu ongevraagd opdringt aan miljoenen klanten die al Office gebruiken. Dit is nog altijd een dominant softwarepakket voor tekstverwerkers, presentaties en zakelijke e-mail. Daarmee zou Microsoft Europese mededingingsregels overtreden.

Voorbereiding

Volgens twee van de ingewijden die Politico sprak is de voorbereiding voor het onderzoek in volle gang. Een woordvoerder van de Europese Commissie liet echter niet meer ontvallen dan dat de "beoordeling van de klacht gaande is". Microsoft was niet direct bereikbaar voor commentaar, aldus de nieuwssite.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in