Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmmakers dagen Staat vanwege illegaal downloaden

De producenten en distributeurs stellen in een brief aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Justitie) dat ze naar de rechter stappen als er geen overeenstemming met de overheid wordt bereikt voor een vergoeding van hun schade die zou zijn ontstaan omdat de Nederlandse wetgeving in hun ogen niet klopt.
rechtspraak

Gedoogbeleid

"De Nederlandse staat heeft jarenlang volgehouden dat het kopiëren uit illegale bron was toegestaan. Het gevolg hiervan was dat een hele generatie consumenten het idee heeft gekregen dat gebruik van films zonder betaling gewoon mag. Het gevolg is ook dat consumenten onbekommerd aan het downloaden en kopiëren zijn geslagen zonder besef dat daarvoor enige vergoeding verschuldigd zou zijn."

Schadepost

In de loop der jaren zou de schadepost voor de filmsector enorm zijn opgelopen. "Inclusief rente komt de directe materiële schade uit op minimaal € 1,2 miljard voor de gehele Nederlandse filmindustrie. En dan te bedenken dat dit bedrag alleen maar de direct aanwijsbare schade betreft. De daadwerkelijke schade ligt naar verwachting nog hoger."

Auteursrechten

Het geld zou onder meer gebruikt kunnen worden voor de bescherming van auteursrechten en het aansprakelijk stellen van internetpiraten. Ook zou er een campagne mee gefinancierd kunnen worden om de consument bewust te maken dat illegaal downloaden strafbaar is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in