Overslaan en naar de inhoud gaan

'Windows 10 krijgt p2p-download-opties'

De bijzondere opties zijn aangetroffen in een gelekte build van Windows 10. Hoewel Microsoft vorige week heeft aangegeven het tempo waarmee nieuwe testversies van Windows 10 beschikbaar komen, aanzienlijk te gaan versnellen is er sinds begin februari nog steeds geen nieuwe versie in het testprogramma verschenen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Build 10036 is echter toch langs de beveiliging van de Microsoft-ontwikkellabs geslipt en circuleert nu op torrent-netwerken. Heel opmerkelijk is de optie waar The Register melding van maakt: "Choose how you download updates" waarbij een van de opties is "Download apps and OS updates from multiple sources to get them more quickly."
Wanneer deze optie wordt gekozen verschijnt als een van de opties: "Download apps from Microsoft", maar ook: "PCs on my local network" en "PCs on the Internet".

De betrouwbaarheid van de gelekte screenshots is nog niet vastgesteld.

Build 10036 heeft verder een transparant Startmenu en laat de gebruiker de mogelijkheid het Startscherm uit te breiden in een 'volledig scherm'-stand. Daarmee heeft de gebruiker die inmiddels is gewend aan het startscherm van Windows 8 de mogelijkheid dit in Windows 10 weer terug te krijgen.

Verder is Microsoft ook duidelijk aan het werk met de nieuwe desktop-iconen die zijn aangekondigd. Build 10036 blijkt verschillende nare bugs te bevatten die waarschijnlijk de reden zijn dat een officiële testversie zo lang op zich laat wachten.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in