Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 Blue Screen of Death krijgt QR-code

De laatste build-versie van Windows 10 (vs 14316) heeft een handigheidje dat het makkelijker maakt om informatie te krijgen over een specifiek probleem waarde pc op vastloopt. Naast een sad face en de mededeling dat er wat informatie over de crash wordt verzameld en het advies de pc te herstarten, is er nu ook een QR-code. Door deze te scannen met bijvoorbeeld een tablet of smartphone, opent en pagina met hulp.
Blue Screen of Death
© Microsoft
Microsoft

Nu nog is het een standaard pagina met een aantal bekende oorzaken voor de systeemcrashes die een blue screen of death veroorzaken, maar in de toekomst kan Microsoft hier informatie geven die is toegespitst op de specifieke problemen van de crash.

Malware-makers wachten handenwrijvend af

Microsoft heeft nog geen officiële introductie gedaan van de nieuwe dienst, maar de vernieuwing ging niet onopgemerkt voorbij aan de deelnemers van het Insider-testprogramma, merkte The Register op. De publicatie wijst ook op het potentieel risico van de crash-QR. Kwaadwillenden kunnen een pop-up tonen die er uit ziet als een blue screen of death met een crash-QR die nietsvermoedende gebruikers stuurt naar een website vol malware. Het is dus nog even de vraag of de crash-QR-code de 'Anniversary Update' haalt die deze zomer aan alle Windows 10-gebruikers wordt gestuurd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in