Overslaan en naar de inhoud gaan

Virtual Reality krijgt massale entree bij opleiding winkelketen

Elke van de 5000 vestigingen van Walmart in de Verenigde Staten krijgt voor het eind van het jaar de beschikking over twee tot vier Oculus Go virtual reality headsets.
Oculus Go
© Walmart
Walmart

Het doel is dat vrijwel alle werknemers in de winkels een training kunnen krijgen die tot nog toe was voorbehouden aan wie werd uitgenodigd om te komen naar de speciale 'academy facilities' van de winkelketen.

Walmart wil met de nieuwe trainingsmogelijkheden bijvoorbeeld personeel uitleg geven over nieuwe technologie en over wet- en regelgeving waar ze mee te maken krijgen. Ook krijgen ze trainingen voor de ontwikkeling van betere sociale vaardigheden die te pas komen in het contact met klanten.

Nieuwe VR-training uitgebreid getest

Walmart is niet over een nacht ijs gegaan met de introductie van de nieuwe trainingsmogelijkheden. De afgelopen maanden is een uitgebreide proef uitgevoerd in tien vestigingen. Ook zijn er bij de introductie gelijk 45 modules beschikbaar waar de werknemers mee aan de slag kunnen. Andy Trainor, bij Walmart verantwoordelijk voor de opleidingen zegt in een blog dat uit de proeven is gebleken dat de werknemers na het volgen van de VR-modules 10 tot 15 procent beter scoren in de tests die de winkelketen hanteert voor gedragsanalyse.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in