Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten helpen Windows XP-gebruikers met overstap

Na bijna dertien jaar stopt Microsoft namelijk op 8 april aanstaande met de ondersteuning van het XP-platform, waardoor er gaten vallen in de beveiliging. Onder meer banken en webwinkels dringen er bij hun klanten op aan het platform zo snel mogelijk te vervangen in verband met het toegenomen risico dat gegevens in handen vallen van kwaadwillenden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Als berg tegenop zien

In Nederland zijn er honderdduizenden computergebruikers die nog gebruikmaken van Windows XP. “De gemiddelde computergebruiker heeft grote moeite om te beslissen wat verstandig is”, zegt Jan Morriën, oprichter van Studentaanhuis.nl. “De telefoon staat hier roodgloeiend. Wij krijgen veel vragen als: kan mijn computer dat nieuwe systeem wel aan, hoe zet ik al mijn bestanden over, hoe stel ik mijn e-mail of mijn internetverbinding in en doet de printer het dan nog wel? Het is heel begrijpelijk dat velen daar als een berg tegenop zien.”

Voor vast bedrag student aan huis

Studentaanhuis.nl wil hierop inspringen met het Windows XP Rescue Team. Voor € 27,50 krijgen XP-gebruikers een ICT-student thuis, die de analyse van de computer maakt en bespreekt wat verstandig is te doen. “Dat doen we nu ook al voor de groep XP-gebruikers binnen onze 45.000 leden”, vertelt Morriën. Er is volgens hem een enorme behoefte aan persoonlijk en onafhankelijk advies.

Op deze site heeft Studentaanhuis meer informatie gezet voor de gevolgen van d ebeslissing van Microsoft om te stoppen met de ondersteuning van Windows XP.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in