Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung komt met 'nutteloze' 64-bits smartphone

De iPhone 5s was in oktober vorig jaar de eerste smartphone met een 64-bits processor. Die zorgde voor commotie in de industrie. Marketingdirecteur Anand Chandrasekher verloor zelfs zijn baan bij chipmaker Qualcomm nadat hij in de media had geventileerd dat het gebruik van een 64-bits architectuur in een smartphone de gebruiker geen enkele toegevoegde waarde biedt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Qualcomm zag waarschijnlijk lucratieve deals aan zijn neus voorbij gaan door de uitspraken van Chandrasekher en zette hem aan de kant.

Samsung werkt hard aan het inhalen van de achterstand ten opzichte van Apple. Die had het bedrijf - zelf lang de hofleverancier van Apple-chips - blijkbaar niet zien aankomen. Het werk vlotte niet zo snel dat er een 64-bits chip in het vorige week aangekondigde nieuwe topmodel Galaxy S5 kon worden ingebouwd. Samsung houdt zich echter aan de eerder gedane belofte in 2014 een 64-bits smartphone uit te brengen, herbevestigde Kyushik Hong tegenover BGR. "64-bit is erg belangrijk... in de zin dat er een reële vraag naar is, of je er nu behoefte aan hebt of niet", is het commentaar van Hong, waarmee de twijfel binnen het bedrijf over het praktisch nut van de 64-bit architectuur duidelijk naar voren komt.

Nut van 64-bit bewijst zich pas de komende jaren

Hong vindt ook niet dat Samsung te laat komt met de 64-bits-smartphone. De chip is klaar op het moment dat de besturingssystemen en het ecosysteem er omheen met de 64-bits architectuur kunnen omgaan. "Wij zullen daar zeker niet de bottleneck in zijn."

De twijfel over het nut van de 64-bits-architectuur bij een smartphone komt voort uit het ontbreken van rekentaken waar een dergelijk ontwerp kan excelleren. De apps die op een smartphone werken, voeren ten opzichte van desktops en servers doorgaans relatief simpele taken uit. Die situatie kan veranderen wanneer de smartphone gebruikt gaat worden voor audio- en videobewerkingen. De vraag is echter of de geringe omvang van het scherm en de mogelijkheden om hulpmiddelen daarbij te bedienen wel handig werken op een smartphone. Ontwikkelingen in het verleden hebben echter aangetoond dat wanneer grotere capaciteit beschikbaar komt er ook wel een toepassing voor wordt bedacht.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in