Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Amsterdam zoekt groene maatlat

Aanvankelijk was geopperd, dat de datacentra beoordeeld zouden worden op hun Power Usage Efficiency (PUE). Dat is de verhouding tussen het totale energieverbruik en het energieverbruik van de opgestelde servers. De gemeente hanteert hier een richtlijn van 1,3 of lager voor nieuw te bouwen datacentra.
Business
Shutterstock
Shutterstock

"Maar dat is onbegonnen werk, want de PUE is een momentopname. En in de tweede plaats: hoe ga je dat meten? De gemeente heeft al wel controleurs langs een aantal van de vele datacenters in de stad gestuurd, maar die konden niet veel uitrichten", zegt Hans Timmerman, CTO van EMC en lid van het Green IT consortium van de hoofdstad.

De bepalingen kunnen dus niet worden afgedwongen, waardoor het erg lastig wordt om niet-groene datacentra uit de gemeente te weren. Timmerman: "Vandaar dat de gemeente nu een beroep doet op de industrie en dan vooral de bedrijven die zich bezig houden met hosting en cloud computing, om een praktisch hanteerbare maatlat te vinden. En dan is het niet zo dat de slagers hun eigen vlees keuren, maar meer dat de beroepsorganisatie van slagers bepaalt wanneer vlees vers genoemd mag worden."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in