Overslaan en naar de inhoud gaan

China investeert 1,9 miljard in grootste geheugenchipmaker van het land

China heeft toegezegd om 1,9 miljard dollar (zo'n 1,8 miljard euro) te investeren in Yangtze Memory Technologies, de grootste maker van geheugenchips van het land. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gegevens van een Chinese overheidswebsite.
chips, zorg, fabricage
© PwC
PwC

De omvang van de investering suggereert dat Beijing de steun aan de geplaagde chipsector in het land verder opvoert. Chinese chipbedrijven worden namelijk geraakt door de Amerikaanse handelssancties en worstelen met een wereldwijd dalende vraag naar chips.

Eerder werd al gemeld dat China werkt aan een omvangrijk steunpakket voor de uitbreiding van zijn eigen chipindustrie, doordat de Amerikanen de technologische en militaire vooruitgang van het land proberen te vertragen. De regering van de Amerikaanse president Biden presenteerde onlangs ook nieuwe regels voor de export naar China.

Onder de nieuwe regels mogen Amerikaanse chipbedrijven bepaalde apparatuur niet meer leveren aan branchegenoten die volledig in Chinese handen zijn en op de zogeheten zwarte lijst staan. Ook willen de Amerikanen voorkomen dat buitenlandse bedrijven geavanceerde chips aan China verkopen.

De Chinese chipproducent Yangtze Memory Technologies werd in december vorig jaar aan de steeds langer wordende zwarte lijst toegevoegd. Eenmaal toegevoegd aan die lijst moeten Amerikaanse bedrijven een speciale licentie aanvragen om zelfs vrij eenvoudige technische producten aan het betreffende bedrijf te mogen leveren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in