Overslaan en naar de inhoud gaan

Algerije sluit hele internet af om examenfraude te voorkomen

Het is een extreme maatregel om te voorkomen dat examens worden gelekt; Algerije sluit in de examenperiode op vooraf bekende tijden het internet af. De examenperiode startte afgelopen woensdag en duurt nog tot 25 juni. In die periode zijn er elf blackouts gepland.
© CCO / Pixabay
CCO / Pixabay

The BBC schrijft dat het internet een uur voor tot een uur na een examen is afgesloten. Het gaat om de vaste lijnen en het mobiele internet. De toegang tot Facebook wordt de gehele periode volledig geblokkeerd. Daarnaast worden alle apparaten die toegang hebben tot het internet verbannen uit de examenlocaties. En er zijn beveiligingscamera’s en stoorzenders voor mobiele telefoons geïnstalleerd in de drukkerijen waar de examens worden gedrukt.

Grote schaal fraude

De reden om dat te doen is omdat in 2016 op grote schaal fraude werd gepleegd. Toen werden antwoorden op online gelekt voor en tijdens de examens. Daarom vroeg de Algerijnse overheid de internet service providers in het land vorig jaar om de toegang tot social media te blokkeren, maar die maatregelen hielpen onvoldoende.

De onderwijsminister van het land zegt tegen een Algerijnse krant niet blij te zijn met het besluit, maar vindt ook dat de overheid niet passief kan toekijken bij een lek zo groot als dat in 2016.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in