Overslaan en naar de inhoud gaan

Tablet wint nog steeds terrein in bedrijven

Het totaal aantal zakelijke tablets steeg met circa 25 procent. De Apple iPad kent in de zakelijke markt het grootste aandeel: circa 76 procent. Dit concludeert onderzoeker Computer Profile op basis van zo'n 6.000 interviews die het afgelopen jaar hield met IT-verantwoordelijken van Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers. Voor het eerst sinds lange tijd duikt Microsoft weer op in het overzicht, met een aandeel van ongeveer 3 procent.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De introductie van de Surface Pro 2 in oktober 2013 en de Surface Pro 3 in mei 2014 zullen daar de belangrijkste bijdrage aan hebben geleverd.

Hekkesluiters

De explosieve groei in het gebruik van zakelijke tablets na de introductie van de eerste iPad, is volgens de onderzoekers voorbij. Het aantal locaties dat gebruikmaakt van zakelijke tablets stijgt nog wel, maar het groeitempo is aanzienlijk afgenomen. Binnen de overheid en het onderwijs lijkt de groei zelfs tot stilstand te zijn gekomen, constateert Computer Profile. De transportsector en industrie lijken vooralsnog het minst te zien in het gebruik van tablets. Daar ligt de tabletpenetratie met respectievelijk 18 en 22 procent duidelijk onder het gemiddelde.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in