Overslaan en naar de inhoud gaan

Robots nu ook actief in vechtsport

De wedstrijden met en tussen robots begonnen zo vriendelijk en intellectueel. Een schaakmatch of een kennisspel zoals Jeopardi. Inmiddels heeft de verruwing toegeslagen. Tijdens de Robocup-voetbalwedstrijden gaat het er al even onzachtzinnig aan toe als op het gewone voetbalveld en in de Robot Combat League zijn de robots er regelrecht op uit elkaar te verwoesten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Een nieuw hoogtepunt in deze manie is de uitdaging van Megabots, een producent van grote zware robots, aan het adres van Suidobashi, dat ook al een grote humanoide robot heeft. In de nasleep van de wereldcup voetbal voor vrouwen waarbij de Amerikaanse dames het Japanse team de oren wasten, was Kurata er als de kippen bij om de handschoen op te nemen voor het duel. Japan heeft een eer hoog te houden in robottechnologie en vechtsporten. Kurata voegde er echter een element aan toe. Waar Megabots het paintbalgeweer als wapen suggereerde, wilde Kurata de robotvuist daarbij inzetten tot het schroot er op volgt.

Terugkerend evenement

De Megabots Mark 2 weegt 6 ton en is voorzien van een paintbalgeweer dat zijn munitie van 1,5 kilo afvuurt met een snelheid van ruim 150 km per uur. De Japanse Kutaras-robot is met een gewicht van 4,5 ton wat lichter en wendbaarder en heeft een geavanceerd richtsysteem en biedt de twee bestuurders een heads-up display.

Waar en wanneer de strijd zich afspeelt, is nog niet duidelijk. Megabots hoopt er wel een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Hieronder het weerwoord van Kurata op de uitdaging van Megabots.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in