Overslaan en naar de inhoud gaan

RIM jaagt op consument zonder smartphone

Spence deed zijn uitspraak in een vraaggesprek met persbureau ANP. Hij is directeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika van de Canadese fabrikant van smartphones.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Volgens RIM hebben in de hele wereld nu 67 miljoen mensen een BlackBerry; eind november vorig jaar waren dat er nog 55 miljoen. In de regio waar Spence mede verantwoordelijk voor is, kwamen er in de afgelopen drie weken 1 miljoen mensen met een BlackBerry bij.

Explosieve groei, ook in Nederland
"We kunnen spreken van een explosieve groei wereldwijd, een mijlpaal", zegt Spence. "En Nederland heeft daar een groot aandeel in, zowel bij consumenten als zakelijke gebruikers.''

In Nederland was de BlackBerry van de Canadese producent in mei de best verkochte smartphone, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK Retail & Technology. Volgens Spence is het de bedoeling om deze lijn door te trekken. "We gaan de komende maanden zeven nieuwe smartphones introduceren. De huidige BlackBerry Bold-smartphone doet het al heel erg goed in Nederland."

Aandeelhouders verwijten bedrijfstop mismanagement
De aandeelhouders en investeerders van RIM waren tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering dinsdag minder enthousiast. Zij verwijten de top van het bedrijf mismanagement, omdat RIM veel marktaandeel verliest aan concurrenten Apple en Google, vooral in Noord-Amerika. "Jullie laten je de kaas van het brood eten door Apple en Google. Jullie zijn vernieuwend, maar niet goed in het verkopen van jullie producten", zei een teleurgestelde investeerder.

Volgens Spence wordt er hard gewerkt om een substantieel aandeel te houden. "De Amerikaanse markt is uniek. Daar komt bij dat we in veel andere markten wel groei realiseren. Dat heeft vooral te maken met de juiste netwerken en operators waarmee we samenwerken."

Plannen voor combinatie smartphone en tablet in 2012
Onlangs introduceerde RIM zijn tablet PlayBook op de Nederlandse markt. De PlayBook kan worden gebruikt in combinatie met de BlackBerry, bijvoorbeeld om internettoegang te krijgen. Het Canadese bedrijf is van plan volgend jaar een supersmartphone op de markt te brengen, een combinatie van een tablet en een smartphone.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in