Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft geeft doodsteek aan Windows RT

Microsoft zet een punt achter de productie van hardware die de uitgeklede versie van Windows 8 ondersteunt. Daarmee zal ook Windows RT snel uitsterven.
Windows 8
© Pixabay CC0
Pixabay CC0

Microsoft had vorige week al aangekondigd te stoppen met de productie van de Surface 2. Nu bevestigt Microsoft tegenover The Verge dat ook de Nokia Lumia 2520, de laatste tablet die Windows RT gebruikt, uit productie wordt genomen.

Andere hardwarefabrikanten hebben Windows RT altijd met argusogen bekeken. Ook de hardwarepartners die wel een model ontwikkelden op basis van dit besturingssysteem, zijn al lang met de productie ervan gestopt. Microsoft blijft wel de software ondersteunen voor wie al een tablet op basis van dit besturingssysteem heeft gekocht.

Microsoft ontwikkelde Windows RT als mogelijkheid om het Windows-besturingssysteem ook in de tabletmarkt een voet aan de grond te geven. Deze speciale versie van Windows 8 was geschikt gemaakt voor gebruik op de energiezuinige ARM-gebaseerde processors die in tablets zijn verwerkt.

Microsoft probeert het met Windows 10 opnieuw in de smartphone- en tabletmarkt met twee versies van het besturingssysteem, een geoptimaliseerd voor schermen groter dan 8 inch en een voor kleiner dan 8 inch.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in