Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft bevestigt tweede update Windows 10 in 2017

Op de Ignite-conferentie van Microsoft in Australië is bevestigd dat Windows 10 dit jaar niet één, maar twee grote updates krijgt. Wanneer die tweede verschijnt, staat nog niet vast.
Windows 10 startmenu

De bevestiging was te zien in een presentatie van Bill Karagounis, één van de programmamanagers. Een slide die hij liet zien suggereert dat Microsoft feedback gaat verzamelen - en dus code aan insiders gaat distribueren, zodra de pilotfase van de Creators Update ingaat. Die moet binnenkort ingaan. De Creators Update moet nog deze lente uitkomen.

De presentatie van Karagounis maakt een einde aan de twijfel die Microsoft-watchers besloop. Vorig jaar was er al wel aangekondigd dat er in 2017 twee updates zouden zijn. Maar een echte bevestiging bleef uit. En omdat Microsoft in het verleden nogal zwalkte met zijn plannen - eerst was er sprake van drie updates per jaar, vervolgens werd dat aantal wat in het vage getrokken en vorig jaar verscheen er maar één - begon men zich af te vragen of het dit jaar niet ook bij één zou blijven.

Details over de tweede update gaf Karagounis niet. Hij zei alleen dat er twee updates in de maak zijn voor 2017. Wat de tweede update behelst, is dan ook onduidelijk. Algemeen verwacht men wel dat een opfrisbeurt van het interface een belangrijk onderdeel zal zijn van die tweede update. Behalve vernieuwingen zou die Project Neon gedoopte opfrisbeurt ook enkele vertrouwde Windows 7-elementen terugbrengen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in