Overslaan en naar de inhoud gaan

iPad bespaart American Airlines 1,2 miljoen per jaar

Piloten torsen nu nog iedere vlucht een stapel handboeken en routekaarten van ongeveer 16 kilo met zich mee de cockpit in. De vervanging van dat gewicht door een iPad bespaart American Airlines bij de huidige kerosineprijzen zo'n 1,2 miljoen dollar. Los van dat voordeel is de distributie van de meest actuele informatie langs elektronische weg eenvoudiger, en kunnen (co-)piloten de informatie die ze nodig hebben ook makkelijker opzoeken op een iPad.
Business
Shutterstock
Shutterstock

American Airlines heeft de toepassing van de iPad ruim een jaar getest, in nauwe samenwerking met de Federal Aviation Authority. Daarbij is onder andere gekeken naar de robuustheid van de iPad, de werking op grote hoogte en het mogelijk optreden van storingen door interferentie met de boordcomputers.

Voorlopig alleen op de 777-toestellen

De FAA heeft nu toestemming gegeven om de papieren 'flight bag' op American Airlines 777-vliegtuigen volledig te vervangen door iPads. Het goedkeuringsproces voor de andere types toestellen waar American Airlines mee vliegt loopt nog. Maar de luchtvaartmaatschappij heeft voldoende vertrouwen in de goede afloop om nu al aan te kondigen dat het begin 2013 stopt met het verspreiden van aanvullingen en correcties op zijn papieren vluchtdocumentatie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in