Overslaan en naar de inhoud gaan

Importverbod dreigt voor iPhone in VS

De uitspraak van de handelscommissie ITC is definitief. Alleen een stap naar de federale rechter of ingrijpen van president Obama binnen 60 dagen kan het importverbod voorkomen. Dat laatste komt hoogst zelden voor. Apple heeft al aangekondigd dat het naar een beroepsrechtbank zal stappen die is gespecilaiseerd in patentrecht.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In afwachting van de beoordeling door president Obama kan Apple de omstreden toestellen gewoon blijven verkopen. Volgens een woordvoerster van Apple heeft de uitspraak van de ITC geen directe gevolgen voor de verkrijgbaarheid van Apple-producten in de Verenigde Staten. Nadat het verbod eventueel is ingegaan, mag Apple van de ITC ook geen reeds geïmporteerde toestellen meer verkopen.

Onderdeel voor 3G-datatransmissie is omstreden

De uitspraak gaat om een onderdeel van de telefoons en tablets voor simultane datatransmissie via 3G-netwerken waarin een patent van Samsung is verwerkt. Volgens Apple had Samsung zijn vinding op eerlijke en niet-discriminerende voorwaarden in licentie moeten geven omdat de technologie deel uitmaakt van een industriestandaard. in plaats daarvan eiste het Zuid-Koreaanse concern onredelijk hoge royaltybetalingen, aldus Apple.

Het omstreden onderdeel werd gebruikt in de iPhone 4, de iPhone 3 en 3gs, en in de iPad 3G en iPad 2 3g. Het importverbod zou alleen voor die toestellen gelden. Hoewel ze al een paar jaar op de markt zijn, worden de iPhone 4 en iPad 2 nog steeds goed verkocht doordat ze goedkoper zijn dan hun opvolgers.

Apple en Samsung zijn al jaren in een patentenoorlog verwikkeld over verschillende onderdelen van telefoons en tablets. De ene keer wint Samsung, de andere keer Apple.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in