Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Lex Schampers

Veel nieuws over de tabletleveranciers deze week. De marktonderzoekers hebben gouden tijden en beloven gouden voorspellingen, waar ik met gezonde argwaan tegenaan kijk. De eerste vraag die mij bij zo’n onderzoek bekruipt is dan: “wie heeft het onderzoek betaald, dan wel: welke partij zit er achter”.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Maar ja, of het onderzoeken naar politieke partijen zijn of naar marktaandelen, ik heb geleerd: er zijn scheikundigen, natuurkundigen, wiskundigen en statistici. U zoekt de rest van dit gezegde zelf maar op, voor ik een horde boze statistici achter mij aan krijg. De moraal van deze alinea is: neem het met een korreltje zout en bepaal zelf de keuze wat bij de eigen organisatie of jezelf past.

Wel vind ik het interessant dat de tabletmarkt volwassener wordt. Meer concurrentie op de markt betekent ook dat de prijzen onder druk komen. Het BYOD (Bring Your Own Device) wordt nu meer geaccepteerd in de bedrijven en bedrijven gaan er zelf ook meer in investeren. Wel brengt dit fenomeen dan met zich mee dat je als IT-afdeling een lappendeken aan apparatuur gaat krijgen in je organisatie. Werd er vroeger nog wel eens lekker gestandaardiseerd in het bedrijf qua netwerkinfrastructuur, hard- en software en operatingsystemen, dan zien we nu dat er ineens meerdere operatingsoftware naar binnen gekruid wordt door de gebruiker. Met alle ondersteuningsproblemen van dien, nog afgezien van het beveiligingsaspect daarvan. Een mooie uitdaging voor de IT-afdeling die in deze tijd van crisis vaak met minder mensen meer mag gaan doen.

Een ander artikel, dat ik echt zomernonsens vond, was het artikel dat er meer iPhones versie 5 kapot gaan dan eerdere releases. Staat er ook nog: “omdat ze er op gaan zitten, want ze vergeten ze uit de kontzak te halen”. Kijk, als de onderzoekers al op het niveau kontzak en “op-de-iPhone-gaan-zitten” met (waarschijnlijk) een laag respondentenniveau aan de slag gaan dan vraag ik mezelf bijvoorbeeld af hoe triest het is bij de andere leveranciers van telefoons. Zijn die dan te dik om in de kontzak te doen of gebeurt het nog meer? Nou, hier waag ik mij verder niet aan, behalve dat ik dit soort artikelen dus zomernonsens vind. Brrrrr.

In de reeks van artikelen vond ik verder wel interessant dat Blackberry ook aan de TomTom gaat. Ze gaan een samenwerking aan. Mooi, want dat was nu een van de redenen waarom mijn Blackberry er uit ging. Nokia lag indertijd al op Blackberry voor met eigen kaarten. Google maps doet het ook op meerdere besturingssystemen en Sigic timmert ook aan de weg. Al met al komt de tablet- en PDA / telefoonomgeving meer in beweging inclusief onderlinge concurrentie. Een goede zaak voor allemaal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in