Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple Watch pas in juni in de winkel

Hoeveel Apple Watches al besteld zijn, is onduidelijk. Door analisten wordt gesproken over een miljoen bestellingen vanuit de VS alleen al op de eerste dag dat het apparaat te bestellen was. En daarmee is het einde niet in zicht. Reuters heeft laten uitzoeken dat 6 procent van de Amerikanen een Apple Watch zou willen kopen. Als dat waar is, kan Apple alleen al in de VS 12 miljoen Apple Watches slijten.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Maar zelf doet Apple geen uitlatingen over het aantal ontvangen bestellingen of geschatte verkopen.

Duidelijk is wel dat de Apple Watch vooralsnog niet gewoon in de winkel te koop is. In een intern memo laat Apples hoofd retail Angela Ahrendts weten, dat het horloge voorlopig alleen online te bestellen zal zijn; dat waarschijnlijk nog de hele maand mei, en mogelijk langer, zegt Ahrendts. Volgens haar hangt dat samen met de grote belangstelling in combinatie met de huidige voorraad.

Productie Apple Watch een uitdaging voor leveranciers

Dat de vraag de productie overschrijdt, is wel duidelijk. Wie nu een Apple Watch wil bestellen, moet rekening houden met een levertijd van 4 tot 8 weken. Sommige modellen zijn pas in juni te verwachten. Dat lijkt een wat merkwaardige onderschatting van de vraag bij Apple voor een product waar het zo nadrukkelijk de tamtam voor geroerd heeft. Volgens analist Ming-Chi Kuo is er dan ook meer aan de hand. Volgens hem stuit de massaproductie van het horloge op problemen. Met name de haptische trilmodule - die sterk verkleind moest worden ten opzichte van bestaande uitvoeringen - en het flexibele scherm zouden voor problemen zorgen.

Kuo verwacht dat de leveranciers die problemen wel op afzienbare termijn zullen overwinnen. Naar zijn schatting zijn inmiddels 2,3 miljoen Apple Watches besteld; 85 procent daarvan zal voor eind mei zijn weg naar de koper vinden, aldus Kuo.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in