Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsofts Spartan-browser kan niet overweg met legacy

Microsoft bevestigt dat Windows 10 komende herfst geleverd kan worden met twee typen browsers om zakelijke gebruikers tegemoet te komen.
Spartan-browser
© Microsoft
Microsoft

Microsoft onthulde woensdag zijn volledig vernieuwde browser met codenaam Spartan. De vernieuwing levert problemen op voor organisaties die tot nog toe met de IE-browser hun legacysystemen ontsloten, zegt Jason Weber, program manager voor Internet Explorer in een blog. Vooral wanneer deze toepassingen afhankelijk zijn van aangepaste Active X-elementen en Browser Helper Objects. Die gaan namelijk niet meer werken in Spartan.

IE mogelijk alleen voor Enterprise

Daarom hanteert Microsoft een twee-sporenbeleid en stelt ook Internet Explorer beschikbaar bij de installatiepakketten van Windows 10. Het is Microsoft er alles aan gelegen klanten van Windows 7 en Windows 8 zo snel mogelijk te laten migreren naar Windows 10.

De Windows 10 Internet Explorer-versie krijgt in de achtergrond veel mee van Spartan, maar is geoptimaliseerd om legacy-toepassingen te ondersteunen. Hoe Microsoft de IE-versie gaat distribueren is nog niet duidelijk. Het zou kunnen dat deze browser alleen beschikbaar komt in combinatie met de Enterprise pakketten van het besturingssysteem. Dit leidt The Verge af uit ervaringen met de naamgeving van installaties waar na de aankondigingen op woensdagavond even mee gewerkt kon worden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in