Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijk gaat met KNVI haar informatiehuishouding verbeteren

Beroepsvereniging KNVI gaat ondersteunen bij de operatie van de overheid om de informatiehuishouding te verbeteren. Daartoe heeft het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) een samenwerking getekend met de beroepsvereniging.
database
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

KNVI wordt de kennis- en netwerkpartner van de overheid op dit gebied. Zo gaat de beroepsvereniging meedenken met het verder opzetten van onderdelen van het rijksbrede ondersteuningsprogramma. KNVI gaat ook het Rijk ondersteunen bij het samenstellen van advies- en klankbordgroepen, bijvoorbeeld voor het beoordelen van selectiecriteria voor opleiders, het meedenken in competentie-uitwerkingen of een deel van het functiegebouw.

Er zijn een aantal gezamenlijke onderwerpen geadresseerd waaraan de twee partijen gaan werken. Bijvoorbeeld het verbeteren van processen en oplossingen voor een goede informatiehuishouding of het bewustzijn verhogen ten aanzien van het goed omgaan met overheidsinformatie, en vaardigheden versterken van alle betrokkenen.

Volgens secretaris Sandra de Waart kent de beroepsorganisatie een breed scala aan professies. “Samen kijken we naar de uitdagingen in het vakgebied en in de maatschappij. Deze uitdagingen zijn het beste op te pakken door er vanuit meerdere perspectieven naar te kijken. Multidisciplinair samenwerken brengt ons verder, ook als het gaat over informatiehuishouding.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in