Overslaan en naar de inhoud gaan

Gek van chaos in logs? Facebook biedt hulp

Beheerders die moeite hebben hun logfiles op orde te houden, kunnen nu eens kijken hoe Facebook dat doet voor 10 hyperscale datacentra.
Rekencentrum complexiteit
© Shutterstock
Shutterstock

Vorige week heeft Facebook zijn LogDevice beschikbaar gemaakt voor wie behoefte heeft aan een beter beheer van logfiles. Facebook heeft ervaring met het beheren van logs op zeer grote schaal. Daarbij wijst het bedrijf vooral op twee knelpunten: De opslag van de log-bestanden moet een hoge beschikbaarheid hebben en robuust zijn. Tegelijkertijd moet een reproduceerbaar totaal aantal logs in stand gehouden worden.

Volgens Facebook kan LogDevice daar voor zorgen, ook wanneer het gaat het beheer van logs van 10 hyperscale datacentra. Wanneer er een storing optreedt, kan LogDevice de logs herstellen met een snelheid van 5 tot 10 Gbps. Hoe Facebook de robuustheid en snelheid voor elkaar heeft gekregen wordt uitgebreid beschreven in een bedrijfsblog.

Het doel is om Log Device uiteindelijk te doneren aan de open source gemeenschap. Wanneer dat moment aanbreekt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee