Overslaan en naar de inhoud gaan

Directies nog niet van nut Big Data overtuigd

In een rondvraag tijdens een klantendag van het technologiebedrijf EMC gaf ruim twee derde van de ondervraagden (68 procent) aan ervan overtuigd te zijn dat het hoger management betere besluiten zou nemen als het beter gebruik zou weten te maken van de gegevens die in principe beschikbaar zijn. Amper vier op de tien (37 procent) respondenten denkt dat het management van hun bedrijf belangrijke besluiten durft te nemen gebaseerd op de analyse van Big Data.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Cognitieve bagage schiet tekort

De reacties van ondervraagden wijzen uit dat relatief veel professionals betwijfelen of ze over de juiste kennis en vaardigheden op gebieden als cloudtechnologie en Big Data beschikken. 45 procent zegt het gevoel te hebben niet over voldoende cognitieve bagage te beschikken. 65 procent geeft aan dat het in de komende jaren lastig wordt om kennis en vaardigheden op peil te houden omdat nieuwe IT-ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen.

Cloud spil in IT-transformatie

Terwijl veel andere West-Europese landen IT-transformatie inzetten om een efficiencyslag te maken, richten Nederlandse bedrijven zich meer op de ontwikkeling van nieuwe producten (46 procent) en nieuwe verkoopstrategieën (eveneens 46 procent). De cloud wordt gezien als de spil in deze transformatie.
Vorig jaar gaf 54 procent van de bezoekers van het EMC Forum aan dat cloud-computing een IT-prioriteit is. Inmiddels worden cloud-oplossingen volgens EMC's onderzoekers breed toegepast binnen Nederlandse organisaties. 45 procent gebruikt een private cloud en 41 procent heeft een hybride cloud ontwikkeld. Bijna een derde (32 procent) van de organisaties bedient zich van publieke cloud-diensten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in