Overslaan en naar de inhoud gaan

Cloudmigraties struikelen over personeelskwesties

Gebrek aan gekwalificeerd personeel en interne weerstand tegen veranderingen zijn de meest genoemde problemen van bedrijven die bedrijfsapplicaties naar de cloud willen verhuizen.
© CC0 (via Pixabay)
CC0 (via Pixabay)

Migraties naar de cloud staan hoog op de prioriteitenlijst. Twee derde van de ondervraagde bedrijven in een onderzoek van 451 Research verwachten daarmee alerter op klanten te kunnen reageren en hun concurrentiekracht te kunnen verbeteren. 451 Research voerde het onderzoek uit in opdracht van cloudprovider Skytap.

Werving grootste probleem

Maar het optimisme strandt in de praktijk. Zeker de helft van de respondenten in het onderzoek geeft aan dat de migratie van cruciale standaardbedrijfsapplicaties op problemen stuit. Het gaat dan bijvoorbeeld om CRM, ERP en datanalysesoftware. Er is te weinig gekwalificeerd personeel beschikbaar om deze toepassingen goed te beheren en nieuwe functionaliteit toe te voegen. 55 procent van de ondervraagden zegt dat het belangrijkste probleem voor de werving is mensen te vinden die in staat zijn bestaande applicaties naar de cloud te migreren.

Ook interne weerstand

Maar bij de top drie problemen hoort ook interne weerstand om te veranderen en nieuwe vaardigheden aan te leren. 82 procent geeft aan daarom huiverig te zijn een cloudfirst-strategie in gang te zetten.

Brian Schick, de CTO van Skytap zegt tegen Betanews dat het onderzoek maar weer eens aantoont dat cloud vaak over-hyped is en te simplistisch wordt voorgesteld. De technologische verandering is lastig en de problemen worden vaak verergerd door de inzet van een standaardaanpak.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in