Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10-update zorgt voor problemen

Het probleem kondigt zich aan met de mededeling:
update
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay
  • "There were problems installing some updates, but we'll try again later. If you keep seeing this and want to search the web or contact support for information this may help: -Cumulative Update for Windows 10 for x64-based systems (KB3081424_ Error 0x80004005

Vervolgens wordt een herstart uitgelokt, en gaat Windows Update opnieuw aan de slag om de update binnen te halen - met hetzelfde resultaat.

Het is onduidelijk waar het probleem aan ligt en hoe frequent het voorkomt. Opmerkelijk is wel dat ook de Surface Pro van Microsoft deze kuren kan vertonen.

Microsoft zelf heeft nog niet gereageerd op de melding van dit probleem. Volgens sommigen helpt het om de update niet automatisch binnen te laten rollen, maar handmatig binnen te halen via het Windows Update-menu.

Er wordt ook gesuggereerd dat het probleem veroorzaakt wordt door het rondzwerven van verwijzingen naar niet meer bestaande gebruikersaccounts in de registry. Die zijn te verwijderen met regedit (in te toetsen in het Startmenu) op de lokatie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList

Daarvoor moet je wel weten wat je doet; de waardes in de registry zijn lastig te interpreteren. Het wordt al snel een kwestie van uitproberen, en dus moet op voorhand wel een back-up van de registry zijn gemaakt.

Een laatste redmiddel is het voorkomen van deze update. Dat kan via een tooltje dat Microsoft beschikbaar heeft gemaakt. Na download kan men via dat tooltje - onder het knopje Advanced - bepaalde downloads 'verbergen', wat voorkomt dat Windows Update die download installeert. Het is dan wel zaak om in de gaten te houden of de problemen inmiddels opgelost zijn. Het overslaan van updates kan namelijk in de toekomst voor problemen zorgen. Als de problematische update al geïnstalleerd is, moet men deze eerst verwijderen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in