Overslaan en naar de inhoud gaan

'Robots pikken banen in, en dat is goed'

"Robots werden weggelaten in de Troonrede, genoemd in de Trendrede, en zijn nu onderdeel van het collectieve Hollandse bewustzijn door de historische robotspeech van vice-premier annex collega-futurist @LodewijkA", stelt Bullinga.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Veranderingen

Daarnaast veranderen de dingen om ons heen in robots: auto's, huizen, rolstoelen. Dat heeft niets met banenroof te maken, maar alles met een betere kwaliteit van leven. Robots en 3Dprinters maken de toekomst goedkoop. Een typisch Nederlandse reactie is: belasting heffen op die robots. "En dat moet je juist niet doen", aldus Bullinga.

3 tips voor verbetering

Bullinga heeft 3 korte tips om de Nederlandse overheid futureproof te maken. Dat kan met meer of minder inspanning, net zoals het uitkomt:

Doe niets. De grote systemen (zorg - geld - energie - pensioen) zijn ontspoord. Leg startups op het gebied van ruilen, delen en Doe Het Zelf coöperaties niets in de weg. Accepteer dat de overheid structureel minder belastinggeld krijgt en laat het innen over aan Google Tax.

Maak het onderwijs futureproof. 47% van de beroepen verdwijnt in de wolk van robots, printers & software. Dus ook ons onderwijs. Werk actief mee aan de robottrend. Beroepen van de toekomst zijn toch volledig menselijk, komt geen robot aan te pas.

Maak de sociale zekerheid futureproof. Loondienst is overbeschermd, ZZP-ers onderbeschermd. De overheid moet van zorgen voor naar zorgen dat. Verander ambtenaren in ZZP-ers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in