Overslaan en naar de inhoud gaan

'ING dikte probleem bedrijfsvoering aan'

ING heeft in een interne presentatie over werkachterstanden in Nederland en België de ernst daarvan overdreven, om managers aan te sporen hun best te doen. Dat zegt Peter Jacobs, de eindverantwoordelijke voor IT-systemen, van de bank in Nederland.
ING bank
© ING
ING

ING stelde in een interne presentatie dat de 'license to operate' in het geding zou komen door achterstanden, meldde het Financieele Dagblad vrijdag. Jacobs noemt die bewoording in een reactie op het FD-artikel "achteraf te sterk aangezet". Maar "we wilden dat iedereen zich realiseerde dat dit onze hoogste prioriteit heeft."

Een van de achterstanden betreft de IT in België. Die voldoet volgens Jacobs nog niet aan de interne risicoscore van ING. Hij stipt daarbij wel aan dat de bank strengere eisen hanteert dan toezichthouders. Daar voldoet het bedrijf wel aan.

Verbeterpunten

In de uitgelekte presentatie stipte ING 328 interne verbeterpunten aan, waarvan een deel ging over de IT. Daarvan werd 31 procent niet door de zelf opgelegde deadlines behaald. Volgens Jacobs gaat het daarbij niet per se om grote incidenten, maar om alle verbeterpunten met een "risicorelatie".

Jacobs vertrekt binnenkort als hoofd IT-zaken bij ING Nederland, net zoals zijn collega in België. Volgens hem is er geen verband met werkachterstanden.

Eerder deze week werd bekend dat ING voor 675 miljoen euro heeft geschikt met het Openbaar Ministerie (OM). Daarnaast betaalt ING de overheid 100 miljoen euro terug. De bank erkende te zijn tekortgeschoten bij het voorkomen van witwassen. De kwestie heeft betrekking op de jaren 2010 tot en met 2016.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in