Overslaan en naar de inhoud gaan

CIO’s bezorgd om toekomst IT-afdelingen

De 2741 ondervraagde IT-professionals denken dat de huidige IT-infrastructuur en de kennis van IT-mensen tekort schiet om aan de toekomstige uitdagingen te voldoen.
wanhoop
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Investeren in flexibele IT

Behalve de zorgen is er bij de ondervraagden ook een groot bewustzijn van de noodzaak om te investeren in meer flexibele IT, om zo uitdagingen in de toekomst, zoals een veranderende cultuur en eisen aan technologie aan te kunnen. Technologie krijgt bij organisaties een steeds grotere rol en daarbij horen andere vaardigheden. Cio’s moeten volgens de aanbevelingen van onderzoekers meer vertrouwen krijgen in hun IT-mensen en IT moet zijn relevantie meer opeisen binnen een organisatie. De dagelijkse leiding van organisaties moet daarnaast meer overleggen met de eindverantwoordelijken voor IT, om zo gezamenlijk aan de slag te gaan met de uitdagingen voor de toekomst.

Producten ontwikkelen moet sneller

Het merendeel van de Cio’s, ongeveer 59 procent, denkt dat zijn organisatie op het gebied van data en technologie nog niet klaar is voor de eisen van een goede dienstverlening. Bijna driekwart denkt dat het ontwikkelen van nieuwe producten over vijf jaar twee keer zo snel moet gaan. Ongeveer 70 procent is ervan overtuigd dat de druk op IT-afdelingen steeds groter zal worden en dat dit ten koste van de kwaliteit en klanttevredenheid zal gaan.

IT geïsoleerd

Wat ook opvalt is dat 69 procent van de CIO’s van mening is dat het IT-team grotendeels geïsoleerd werkt van de rest van de organisatie. Het rapport uit wijst ook uit dat veel Cio’s, zo’n 35 procent, vermoeden dat zij niet over vereiste vaardigheden beschikken om in te schatten wat technologie voor hun organisatie kan betekenen.

De volledige rapportage van het EMC-onderzoek is hier te vinden.

Bron: Binnenlands Bestuur / Sjoerd Hartholt

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in