Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook VVD vaag over ICT

Het deze week gepresenteerde programma rept slechts over de mogelijkheid die informatie- en communicatietechnologie biedt om de overheid efficiënter te laten werken. Daarnaast ziet de VVD ‘nieuwe vormen van breedbandnetwerken’ als mogelijkheid voor het stimuleren van het thuiswerken en als potentiële filebestrijders.
De partij pleit voor een strakke landelijke regie die ervoor moet zorgen dat de burger beter door de overheid wordt bediend.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Zo zou de overheid in de toekomst burgers nog maar één keer om gegevens mogen vragen. Nieuw is dat niet, dat streven is al als beleidsvoornemen door het huidige kabinet vastgelegd.
Net als het CDA - dat vorige week zijn verkiezingsprogramma presenteerde - zegt ook de VVD niets over mogelijke plannen met betrekking tot ICT in de zorg en het onderwijs. Er wordt ook nergens verwezen naar voornemens voor veranderingen in de overheidsdienstverlening aan burgers en in de overheidsorganisatie zelf, zoals die nu zijn vastgelegd in de nota Andere Overheid. De VVD vindt zelfs dat burgers zich niet als klanten mogen opstellen in hun relatie tot de overheid. Volgens het verkiezingsprogramma is de staat immers geen BV waarvan de klanten kunnen weglopen.
De partij wil het makkelijker maken voor bedrijven om experts of talenten uit het buitenland aan te trekken. Die zouden zich moeten kwalificeren op basis van een nog in te voeren puntensysteem.

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in