Overslaan en naar de inhoud gaan

Bezoek aan IT-beurzen stijgt, aandacht gaat uit naar beheer

Beursbezoek zal dit jaar flink toenemen, concludeert onderzoeker Marqit. Het budget voor beursbezoek stijgt met ruim een derde, zo blijkt. Een stevig deel van dit budget zal naar verwachting aan IT-gerelateerde evenementen worden uitgegeven. Slechts twee procent van de ondervraagden in zowel Nederland als België geeft aan volgend jaar niet in IT te investeren en derhalve zich ook niet in die richting te oriënteren.
Business
Shutterstock
Shutterstock


Ondanks de stijgende budgetten staan beurzen, congressen en seminars op de derde plaats (41 procent) als bron om zich te beraden op mogelijke aanschaf van IT. Het persoonlijk netwerk staat met 46 procent op de tweede plaats. Vakbladen staan nog steeds bovenaan als informatiebron. Van de ondervraagden geeft 50 procent aan zijn vakblad als belangrijkste bron te beschouwen.
Belangrijkste reden om beurzen, seminars of congressen te bezoeken, is om zich te informeren over trends en ontwikkelingen (61 procent), om kennis over een bepaald onderwerp te vergaren (58 procent) of om productinformatie te verzamelen (39 procent).
Voorts blijkt dat bijna driekwart van de beursbezoekers zich soms voorbereidt. Website en seminarprogramma zijn de belangrijkste bronnen om zich op de beurs voor te bereiden. Het IT-onderwerp waarvoor men zich het meest interesseert, blijkt met name beheer te zijn. Maar wanneer wordt doorgevraagd, blijkt men dit niet makkelijk te kunnen specificeren. Evenmin is er een eenduidige interpretatie van het begrip ‘beheer’.

Kopje
Broodtekst Linkslijnend

Kopje
Broodtekst Linkslijnend

Interesse in storage
Adequaat beheer van data wordt steeds belangrijker. Toch scoren onderwerpen als information lifecycle management relatief laag onder de aandachtspunten bij storage.

Interesse in beheer
Uitbesteden van beheer is nog niet populair, zo blijkt. Als men al wil uitbesteden, zou men de infrastructure en operations management als eerste de deur uitdoen.

Interesse in security
Ondanks de brede ‘range’ van beveiligingsonderwerpen scoren firewalls als primair aandachtsgebied het hoogst.

Frameworks
Gevraagd naar de reden van het gebruik van frameworks noemt 39 procent betere business IT alignment als belangrijkste reden.

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in