Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman Vodafone kondigt vertrek aan

Topman Vittorio Colao van telecomgigant Vodafone treedt in oktober terug na tien jaar aan het roer te hebben gestaan bij het Britse bedrijf. Per 1 oktober neemt financieel directeur Nick Read het stokje over van Colao.
werkplek

De 56-jarige Colao is sinds juli 2008 topman van het telecomconcern. Vodafone gaf in een bericht over de jaarcijfers geen reden voor zijn vertrek. Er is al een opvolger voor Read als financieel directeur aangewezen, Margherita Della Valle. De Brit Read (53) werd al langer gezien als belangrijkste kandidaat voor de opvolging van Colao. Hij werkt al sinds 2001 bij Vodafone en gaf eerder leiding aan onder meer de activiteiten in Groot-Brittannië.

Onder leiding van de Italiaanse Colao werd de structuur van Vodafone drastisch gewijzigd. Zo verkocht Vodafone in 2014 zijn belang in het Amerikaanse samenwerkingsverband Verizon Wireless aan branchegenoot Verizon Communications in een deal van 130 miljard dollar.

Miljardendeal met Liberty Global

Vodafone versterkte onder aanvoering van Colao juist zijn aanwezigheid in Europa. Vorige week sloot Vodafone nog een miljardendeal met het Amerikaanse Liberty Global. Daarbij neemt Vodafone een groot deel van de Europese kabelactiviteiten van de Amerikanen over in een deal ter waarde van 19 miljard euro. Colao verklaarde in een toelichting dat het nu het juiste moment is om Vodafone door een nieuw management te laten leiden.

Vodafone meldde verder dat de groepsomzet in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar met 2,2 procent is gedaald tot 46,6 miljard euro. Dat kwam hoofdzakelijk door de afsplitsing van de Nederlandse activiteiten in het samenwerkingsverband VodafoneZiggo en negatieve wisselkoerseffecten. De operationele winst ging met ruim 15 procent omhoog tot 4,3 miljard euro, mede dankzij kostenbesparingen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in