Overslaan en naar de inhoud gaan

Groeiende techreuzen zorgen voor tekort aan IT'ers in Londen

Techgiganten zoals Apple, Facebook, Google en Amazon schalen hun activiteiten in Londen op, maar moeten steeds harder strijden om IT'ers aan te trekken. Dat meldt CNBC. Honderden IT-vacatures bij de bedrijven zijn niet vervuld. Dat heeft weer grote gevolgen voor start-ups die niet mee kunnen in de race om IT-talent.
werken

De Amerikaanse bedrijven hebben momenteel al gezamenlijk tienduizenden technische mensen aan het werk in Londen. Er wordt bij enkele bedrijven bovendien flink uitgebreid, zo meldt CNBC.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is bezig met de bouw van een enorm complex in het centrum van Londen met ruimte voor zo’n 8.000 Google-medewerkers. Apple verhuist naar een nieuwe campus waar 1.400 medewerkers terechtkunnen. Facebook en Amazon openden niet al te lang geleden al grote kantoren in de stad.

Onvervulde vacatures

CBNC wierp een blik op de vacaturewebsites en stelt dat er honderden vacatures online staan voor onder meer softwareontwikkelaars en technische managers. Die ontwikkeling maakt het met name voor start-ups in Londen moeilijk om nog personeel te krijgen, meldt recruitment-specialist Oscar White.  "Voor start-ups met krappe budgetten, die sterk afhankelijk zijn van technologiebronnen als de belangrijkste factor voor groei, vormt dit een echte uitdaging. Er is meer vraag naar softwareontwikkelaars dan ooit tevoren, wat waarschijnlijk zal verslechteren naarmate er meer technische bedrijfscampussen in de stad verschijnen.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in