Innovatie & Strategie

Carriere
Wat zijn de IT trends van 2022?

Wat zijn de IT trends van 2022?

In de IT-wereld denk je altijd tien stappen vooruit. Je bent voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en toepassingen.

10 augustus 2022

In de IT-wereld denk je altijd tien stappen vooruit. Je bent voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en toepassingen.

Daarbij maak je gebruik van de meest recente ontwikkelingen, die elkaar ondersteunen en ervoor zorgen dat de virtuele wereld klaar is voor de dag van morgen. Werken in de IT-branche biedt veel uitdagende mogelijkheden. Hieronder een beknopt overzicht van de nieuwste ontwikkelingen binnen deze sector.

Cloud-Native Platforms
Werken in een online omgeving is allang geen nieuwe ontwikkeling meer. Relatief nieuw is wel dat de gebruikte applicaties nu ook vanuit die online omgeving worden ontwikkeld. Voorheen maakten we gebruik van bestaande applicaties, die we in de cloud zetten en waar nodig hierop aanpasten. Nu maken de programmeurs de applicaties vanuit de cloud, waardoor ze beter aansluiten, sneller werken en eenvoudiger te schalen zijn. Wil je als applicatieontwikkelaar aan de slag, dan kun je online gericht naar bedrijven zoeken die dergelijke vacatures aanbieden. Het aanbod hierin is ruim en je bent doorgaans verzekerd van een prima baan met uitstekende groeikansen.

Zero Trust
Een steeds groter deel van ons leven speelt zich online af. Ook criminelen verplaatsen hun activiteiten meer en meer naar de virtuele wereld. Dat vraagt om een hogere mate van beveiliging. Het principe van Zero Trust is gebaseerd op wederzijdse authenticatie. Zodra iemand zich wil aanmelden bij een bedrijfsnetwerk, wordt niet alleen de identiteit van de gebruiker gecontroleerd, maar ook de integriteit van het gebruikte apparaat. Dit biedt een hoge mate van beveiliging tegen cybercriminelen. In het overzicht van vacatures bij Werkzoeken.nl vind je diverse banen die aansluiten bij deze ontwikkeling. Immers, voor elke organisatie is veiligheid van het grootste belang, dus hierin zal tot in lengte van dagen veel werkgelegenheid blijven.

Generative Artificial Intelligence
De term Artificial Intelligence kennen we al heel wat jaren. Dit is de Engelse term voor kunstmatige intelligentie. De nieuwste ontwikkeling op dit gebied is het door computers laten genereren van nieuwe softwarecodes en het omvormen van bestaande content in nieuwe content. Een goed voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om met behulp van een applicatie een foto tot leven te brengen of een zogenoemde deep fake-video te creëren. Met name op het gebied van marketingdoeleinden wordt veel van deze ontwikkeling verwacht. Het biedt software-engineers volop mogelijkheden voor nieuwe toepassingen. Ligt jouw hart bij deze materie en ben je creatief van geest? Dan zijn er ruime carrièremogelijkheden beschikbaar!