Innovatie & Strategie

Apps
Versnel je digitale transformatie

Versnel je digitale transformatie

Op het Power Platform ontwikkelen developers en collega’s zonder programmeerervaring veel sneller apps. Op die manier geef je jouw digitale transformatie een enorme boost!

23 maart 2021

Op het Power Platform ontwikkelen developers en collega’s zonder programmeerervaring veel sneller apps. Op die manier geef je jouw digitale transformatie een enorme boost!

Werk je met apps, dan maak je minder fouten, doe je meer in minder tijd en wordt je werk een stuk leuker. Waarom heb je dan nog niet voor elke taak een handige app? Het ontwikkelen was kostbaar en duurde vaak veel te lang. Dit is verleden tijd dankzij het Microsoft Power Platform. Apps bouwen, werkstromen automatiseren, chatbots introduceren en nieuwe technologie aanhaken is hiermee een koud kunstje.

Sneller en leuker werken dankzij apps
Iedereen wil af van papieren processen en herhalend, foutgevoelig werk. Toch verliezen we dagelijks enorm veel tijd en werkgeluk met het overtypen van data in verschillende systemen en allerhande papieren werkstromen. Met Power Apps bouw je zelf zonder programmeerervaring eenvoudige apps voor smartphones, tablets en desktops. Dankzij de low-code ontwikkelmethode is het bouwen van een Power App vergelijkbaar met het maken van een PowerPoint-presentatie.

Wat is het Power Platform?
Power Apps is één onderdeel van het Power Platform, het low-code/no-code platform van Microsoft waarmee je veel sneller automatiseert. Met Power Automate automatiseer je werkstromen door functies achter elkaar te slepen. Zo verbind je bijna alle denkbare databronnen en technologie met elkaar. Denk hierbij aan alle Microsoft-toepassingen zoals Dynamics 365 tot Salesforce, SAP, Oracle, en nog vele anderen.

Grip op het heden en de toekomst
De wereld werkt 24/7 en on demand, daarom wil je ook een chatbot die altijd klaar staat voor klanten of medewerkers. Met Power Virtual Agents introduceer je ze in een handomdraai. Met deze snellere app-introductie zet je de turbo op je digitale transformatie. Hierdoor wordt je organisatie efficiënter en wendbaarder. Bovendien komen al je digitale data binnen in Power BI waar je de gegevens analyseert en visualiseert. Nu zie je in één oogopslag waar het goed gaat en waar ruimte is voor verbetering. Dit geeft grip op het heden en de toekomst.

De grote voordelen voor IT’ers
Met het Power Platform kan iedereen met maar een beetje technische interesse handige apps bouwen, maar ook voor IT’ers biedt het enorme voordelen. Zij maken veel sneller de wat ingewikkeldere apps en moderniseren legacy apps in no time met een gebruiksvriendelijke interface in de cloud! Met de geïntegreerde DevOps-ontwikkelstraat in Microsoft Azure houd je controle, overzicht en de vaart erin.

Serie: Power Platform van A tot Z
Overtuigd van de voordelen van het Power Platform of wil je meer weten? Kijk dan naar de vierdelige serie uitzendingen waarin experts van Microsoft partners het Power Platform van A tot Z laten zien. In het eerste deel zie je de meerwaarde voor je collega’s, de IT-afdeling en de organisatie. Hoe je van start gaat met het Power Platform, zonder de controle te verliezen, zie je in deel twee. Nieuwe tools hebben alleen zin als je collega’s ermee aan de slag gaan. Hoe je dit voor elkaar krijgt, zie je in de derde uitzending. De serie besluit met een aflevering speciaal voor pro-developers die willen weten wat ze met dit low-/no-code platform kunnen.

Start met sneller én slimmer
Gun je collega’s meer tijd en meer werkplezier met apps die soms binnen een paar dagen al klaarstaan! Kijk daarom hier de vierdelige serie Power Platform in de praktijk.