Innovatie & Strategie

Security
Een frisse blik op datagedreven digitale transformatie

Een frisse blik op datagedreven digitale transformatie

De wereld verandert razendsnel en data is hierin belangrijker dan ooit.

19 april 2021

De wereld verandert razendsnel en data is hierin belangrijker dan ooit.

Afgelopen jaar is er meer dan 6 zettabyte aan nieuwe data gegenereerd die aan de basis staan van succesvolle digitale transformatie en resulteren in zaken als kostenreductie, efficiëntie, verbeterde klantenservice en productiviteit van werknemers. Het is duidelijk waarom momenteel zeker 80% van de bedrijven in een proces van digitale transformatie zit.

Het verwerken van deze data staat veel organisaties echter in de weg. Zo bestaat data vaak in verschillende silo’s in virtuele, fysieke, legacy- en cloud-systemen. Daar komt bij dat genoeg budget en de nodige skills niet altijd beschikbaar zijn. Hoe kunnen organisaties dan de voordelen plukken van digitale transformatie?

De kracht van de public cloud
Veel organisaties voeren veel databeheertaken nog handmatig uit en hebben niet altijd en overal snel toegang tot hun data. Daarnaast toont onderzoek aan dat de meeste groei in digitale transformatie zich de komende twee jaar afspeelt in het domein van cloud-opslag. Het is daarom niet gek dat al 90% van de IT-organisaties de cloud inzet voor enige vorm van dataprotectie. Dit biedt namelijk de volgende voordelen: minder kosten voor het onderhouden van systemen, altijd en overal snel en veilig toegang tot je data, razendsnel herstel en enorme flexibiliteit waardoor je sneller kunt schakelen.

Gedeelde verantwoordelijkheid
Ondanks de positieve impact van het gebruik van cloud-technologie op organisaties is het belangrijk te beseffen dat er een gedeelde verantwoordelijkheid aan de basis ligt van dit succes. Het is belangrijk kennis te nemen hoe dit Shared Responsibility Model van toepassing is op de security en compliancy van uw data. Grote cloud (storage) providers geven in de regel aan dat zij verantwoordelijk zijn over de beveiliging van hun cloud en de infrastructuur met daarin hardware, software en netwerking-componenten. Klanten zijn zelf verantwoordelijk de beveiliging van alles wat ze in die cloud doen, dus alle applicaties die daar draaien, de configuraties en…. hun data!

Veeam Backup & Replication v11
Veeam ondersteunt klanten wereldwijd bij het invullen van deze verantwoordelijkheid en bij het beveiligen van hun data in de cloud. Veeam-klanten zetten hiervoor Veeam Backup & Replication in, een oplossing die een set aan krachtige dataprotectiemogelijkheden biedt. Zij profiteren van eenvoudige, veilige en kosteneffectieve backup- en herstel-oplossingen voor al hun data in de cloud.

Deze maand is de beschikbaarheid van Veeam Backup & Replication versie 11 aangekondigd. Deze nieuwe versie omvat de nieuwste technologie en mogelijkheden, waaronder bescherming tegen ransomware en uitgebreide Instant Recovery.

Kijk voor meer informatie op veeam.com/nl