Innovatie & Strategie

Cloud
De toekomstbestendige retailer

De toekomstbestendige retailer

De manier waarop we werken, leven en winkelen is veranderd. De pandemie zorgde voor een versnelde digitale transformatie bij veel retailers. Hoe blijf je relevant in de toekomst?

18 maart 2021

De manier waarop we werken, leven en winkelen is veranderd. De pandemie zorgde voor een versnelde digitale transformatie bij veel retailers. Hoe blijf je relevant in de toekomst?

De retail bevindt zich op een keerpunt. Alle onderdelen uit de hele waardeketen moeten sneller, efficiënter en beter. De effecten van de COVID-19 uitbraak stellen extra eisen aan alle retailers. Van supermarkten tot kledingwinkels; ze moeten razendsnel innoveren. Dat lukt met data, kunstmatige intelligentie en handige apps waarmee je betere producten maakt, de supply chain versterkt en je businessmodel aanpast aan de vragen van de markt.

Wil je weten hoe jij efficiënt en moeiteloos meelift op de toekomstige trends in de detailhandel? Lees dan snel verder! In dit artikel vertellen we welke kansen een migratie naar de Azure-cloud jou biedt in je traject naar een toekomstbestendige retailer.

Interne processen verbeteren en stroomlijnen
Deskundige service bieden waar en wanneer dat nodig is, is de dienstverlening van de toekomst. Hoe je je mensen, systemen en activiteiten daarop instelt is de sleutel tot succes. Door digitalisatie van je bedrijfsprocessen in de cloud, analyseer je data sneller en efficiënter, herken je fouten en start je hervormingen. Detecteer en reageer snel op veranderingen in het gedrag van de klant en de markt en personaliseer jouw contactmomenten.

Een gepersonaliseerde dienstverlening
De klanten van vandaag hebben steeds hogere verwachtingen. De wereld digitaliseert en winkels moeten inspelen op deze nieuwe eisen. Razendsnelle apps, 24/7 bereikbaarheid én beschikbaarheid en een onuitputtelijke bron aan producten. Met Microsoft Azure technologie bied je een soepel, gepersonaliseerd klanttraject, waarbij je klanten persoonlijke aanbiedingen en communicatie stuurt via diverse kanalen en platformen. Zo hou je klanten tevreden en betrokken bij jouw merk.

Microsoft Azure cloud technologie
De Azure cloud technologie biedt retailers grenzeloze kansen. Moderniseer toepassingen en krijg toegang tot de nieuwste innovatieve technologieën, zoals bijvoorbeeld geavanceerde AI-mogelijkheden.  Zo is die chatbot die razendsnel vragen beantwoordt in de webshop opeens realiteit en geen verre toekomstmuziek meer. Daarnaast geeft de cloud je de mogelijkheid om je webshop van waar en wanneer dan ook online te hebben, klantcontact te onderhouden en processen te optimaliseren.

Ook een toekomstbestendige retailer worden?
Wil jij ook weten welke kansen Azure –cloud technologie jouw detailhandel kan bieden? Wil je leren hoe je gegevensbronnen combineert om snel en eenvoudig gepersonaliseerde aanbiedingen weer te geven, een slimme winkelervaring te creëren en hoe je kunt innoveren door nieuwe apps te maken en bestaande apps te moderniseren? Schrijf je in voor ons Azure Migrate & Modernize event op 1 april 2021, specifiek voor IT-professionals binnen de retail industrie. Laat je inspireren door onze deskundige inzichten, business cases en een interactieve Q&A.

Schrijf je in