Innovatie & Strategie

Cloud
AWS Summit Amsterdam is terug

AWS Summit Amsterdam is terug

10 jaar na de eerste editie in de Benelux vindt de AWS Summit op donderdag 1 juni 2023 plaats in de RAI in Amsterdam.

5 mei 2023

10 jaar na de eerste editie in de Benelux vindt de AWS Summit op donderdag 1 juni 2023 plaats in de RAI in Amsterdam.

Na een onderbreking van drie jaar vanwege de pandemie, keert de AWS Summit Amsterdam terug naar RAI Amsterdam op 1 juni 2023. Dat is 10 jaar na de eerste AWS Summit in de Benelux, waar destijds 700 bezoekers kwamen en vier sponsoren had. Op woensdag 31 mei 2023 vindt een Partner Summit plaats.

Dit jaar verwacht de organisatie 4500 bezoekers;  van startups tot internationale corporates en overheidsinstelling. Het publiek bestaat zowel uit technische mensen zoals developers, data scientisten, cloudarchitecten als business en tech decision makers. Er zijn 55+ sponsoren aanwezig van global system integrators tot implementatiepartners en sponsoren die oplossingen op AWS aanbieden voor bijvoorbeeld security, data of Machine Learning.

De belangrijkste thema's van de Summit zijn ‘AWS voor Data’ en ‘AWS voor elke Applicatie’. Tijdens het event zijn er meer dan 50 sessies waarin succesverhalen uit de praktijk, innovaties in de cloud, en vooruitgang in AWS-technologieën worden gepresenteerd. Er zijn mogelijkheden om te netwerken, vragen te stellen aan een AWS-expert, te leren van AWS-specialisten en te ontdekken wat startups op dit moment bezighoudt. Er zullen ook demonstraties zijn van concrete oplossingen die met AWS kunnen worden gecreëerd, sessies over digitale innovatie en keynote speeches van drie klanten uit de Benelux,  Andy Warfield, VP en Distinguished Engineer bij Amazon Web Services en Marielle Lindgren, Managing Director voor de Nordics, Baltics en Benelux bij Amazon Web Services.

Daarnaast zijn er een aantal unieke ervaringen te beleven, zoals de F1 Experience met een AWS F1 Gameday, 2 officiële Ferrari-simulatoren en F1 arcades, het ExecLeaders track voor meer dan 100 executives, de Startup Loft met 6 startups die hun innovatieve oplossingen laten zien, de Servelessexpresso, het Partner Theatre, de Community Lounge (waarin de user group leden presentaties houden), een innovation corner met cloud in actie voor sustainability, smart manufacturing, kassaloze retail, Training & Certification die AWS-trainingen verzorgt en de virtual Deep Racer workshop om handson Machine learning toe te passen.

Er zijn specifieke sessies gepland voor business leaders en developers.

De high lights voor business leaders zijn:
1."Simplify your Transformation by Changing Focus" door Leon Verbeek (Brenntag) en Dr. Jana Werner (AWS)
2."NN’s Journey - Building an Enterprise Cloud Operating Model" door Thomas Buiks, Remon Gein (NN), Simone Garbuglia, en Rogier van Geest (AWS)
3."Human Side of Innovation" door Attila Lengyel (AWS)
4."AWS for Sports; Innovating the Formula 1 Fan Experience" door Luuk Figdor (AWS)
5."How to implement AWS Cost Optimization Strategy that Works?" door Jozef Čajkovič (Ophen) en Francesc Sala (AWS)

De high lights voor developers zijn:
1."Generative AI - The new way to generate your content?" door Stefan Christoph (AWS) en Heiko Hotz (AWS)
2."Build transactional data lakes using open table formats on AWS" door Shana Schippers en Carlos Rodrigues (AWS)
3."Architecting for sustainability" door Zamira Jaupaj (AWS) en Milo Oostergo (AWS)
4."The Migration & Modernization Journey at Rabobank: A Collaborative Approach" door Ruurd Dam (AWS)
5."How Booking.com uses CloudFront beyond just a CDN" door Amer Grgic (AWS)
6."Working with Amazon EKS at scale" door Vincent Lesierse (AWS) en Manasi Bhutada (AWS)

Connect. Collaborate. Learn. Ontdek cloud-innovaties en versterk je IT-strategie. Reserveer je plek voor de AWS Summit Amsterdam vandaag nog!