Development

Security
Game

50 jaar IT: Het begon met gamen

Mijn missie is internet veiliger maken

Rampgame Everscape © TU Delft
15 december 2017

Ik ben opgegroeid in een familie van ICT’ers. Mijn opa, vader en oom werken allemaal al jaren in de ICT.

Nadat ik mijn mbo-opleiding chemie in Leiden had afgerond, wist ik zeker dat ik niet in een laboratorium wilde werken. Na mijn studie chemie ben ik daarom Information Security Management gaan studeren aan de Haagse Hogeschool.

AG Connect bestaat 50 jaar
AG Connect 50 jr logo

Deze maand publiceren we verschillende artikelen en blogs rond dit thema

Opgelicht

Al sinds het ontstaan van internet worden internetgebruikers opgelicht. Mijn eerste ervaring met oplichting was toen ik begon met het spelen van games. Bij die games gaat het vooral om geld dat is opgespaard door vele uren te spelen. De impact van oplichting in games is relatief laag. Maar dit soort praktijken gebeuren ook in het echte leven met geld waar mensen hard voor hebben gewerkt.

Omdat ik regelmatig met oplichting in aanraking kwam tijdens het spelen van deze games, is het mijn missie om internet veiliger te maken.

Uitleggen

Uit ervaring weet ik dat veel mensen, met name oudere generaties, zich niet realiseren hoe slim en listig er tegenwoordig wordt gefraudeerd. Daarom vind ik dat er duidelijk en eenvoudig moet worden uitgelegd wat hiertegen gedaan kan worden.

Momenteel zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding en naast mijn studie werk ik met veel plezier één dag in de week bij Nationale-Nederlanden in het CISO-team als werkstudent. Ik leer en werk daar aan veel projecten op het gebied van informatiebeveiliging.

Ook werk ik zo nu en dan in het bedrijf van mijn oom, Inventive Systems, waar ik help met het verbeteren en op maat maken van ERP-systemen.

Gemiste kans

Op de basisschool werkte ik al met smart boards en computers. Maar tien jaar later werk ik daar op het HBO nog steeds mee. We gebruiken boeken in plaats van e-books, terwijl iedereen verplicht een laptop moet hebben. En de lessen worden niet opgenomen of gestreamd. Ik vind dat gemiste kansen. De technologie is er, maar wordt niet toegepast. Ik heb af en toe het idee dat de hele wereld digitaliseert behalve de scholen.

Reactie toevoegen
1
Reacties
Theo Mulder 15 december 2017 13:39

Goede blog, Daan
Zo zijn die vele uren gamen toch nog ergens goed voor geweest!