Zwart-wit op groot formaat

17 juni 2004
De printers, die zijn getooid met typenummers 6030 en 6050, hebben een scanner die in tegenstelling tot de vorige generaties bovenop de printer is geplaatst. Daardoor hebben de apparaten een kleine ‘footprint’. Bij het afdrukken halen ze een maximale resolutie van 600 bij 1200 punten per inch, wat voldoende is om de fijne details in bouwtekeningen weer te geven.
De printers zijn leverbaar in drie uitvoeringen: als standalone printer, als een combinatie van printer en copier of als printer met een in het netwerk op te nemen kleurenscanner. Bij het scannen van grote tekeningen wordt gewerkt met een oplossend vermogen van maximaal 600 bij 600 punten per inch.
Het model 6030 haalt bij het afdrukken een snelheid van drie pagina’s A0 per minuut, model 6050 doet er vijf per minuut. De prints worden gemaakt op papier van de rol; daarvan kunnen er twee respectievelijk vier van in de machine worden gehangen.
De printers kunnen tegelijk een scan en een afdruk produceren. Om de productiesnelheid verder te verhogen kan het model 6050 met papier worden bijgevuld terwijl het afdrukken gewoon doorgaat. Voor het afdrukken van gecompliceerde documenten als PDF-bestanden en PostScript files kunnen de printers worden voorzien van een op deze formaten geoptimaliseerde controller, de Xerox AccXes genaamd. Standaard worden de printers geleverd met een controller die overweg kan met de gebruikelijke bestandsformaten.

Tekenen met laptop
Gebruikers van een draagbare computer hoeven geen groot grafisch tablet meer mee te slepen, wanneer ze onderweg handgeschreven informatie in het systeem willen invoeren. De Duitse firma Wacom heeft voor dit doel een kleine uitvoering van zo’n tablet ontwikkeld.
Het gaat om de PenPartner, die voor een bedrag van 39,90 euro in de winkel ligt. Het tablet is ‘plug-and-play’ en werkt met een draadloze pen. Via dit instrument kan de gebruiker direct geschreven tekst, handtekeningen of korte notities toevoegen aan Office-toepassingen. De PenPartner heeft een USB-aansluiting en is compatibel met Windows 98SE, ME, 2000 en XP.

Discs voor notebooks
Romedia uit Eindhoven heeft een aantal nieuwe harde schijven op de markt gebracht. Het gaat om disks die zo kunnen worden ingebouwd in een notebook. De schijven worden door Romedia zelf geassembleerd, op basis van drives van Toshiba en Hitachi. De nieuwe serie disks begint bij een basismodel van 10 gigabyte en loopt door tot een topmodel van 80 GB. De schijven worden vooral aangeprezen als upgrade, waarbij gebruikers hun oude disk vervangen door een nieuwe. Romedia kan de gegevens die op die oude disk staan meteen overzetten naar de nieuwe schijf.
Samsung Electronics heeft een nieuwe telg in de zogeheten Writemaster-familie op de markt gebracht. Dit is een verzamelnaam voor alle DVD-branders die het concern verkoopt. De nieuwste loot aan de stam is de TS-H542, een systeem dat met 12 maal de gewone snelheid DVD’s kan branden. De brander kan overweg met zowel DVD+R als DVD-R schijfjes. De eerste soort kan met de genoemde snelheid van 12x worden gebrand, bij een DVD-R is de schrijfsnelheid maximaal 8x.
» » »

Neopost BV introduceert de Neopost SI 62. Dit is een nieuw converteersysteem dat is voorzien van een automatische systeeminstelling en elektromechanische documentmeting. Bij het apparaat is veel aandacht besteed aan reductie van het geluidsniveau, zodat de SI 62 binnen kantooromgevingen weinig stoorgeluid produceert.
» » »

Symantec introduceert de Enterprise Firewall 8.0, een pakket dat geschikt is voor Windows en Solaris. De Firewall 8.0 biedt pro-actief bescherming op netwerk- en applicatieniveau tegen verschillende types kwaadaardige code, waaronder gecombineerde internetbedreigingen zoals Blaster, Slammer en Sobig. De software maakt het mogelijk om beleidsconfiguraties vanuit een centraal punt te beheren. Dat gaat met hulp van een koppeling met het pakket Advanced Manager for Security Gateways. Deze add-on-functie heeft capaciteit genoeg voor honderdduizend gateways. Het dataverkeer dat plaatsvindt wordt doorlopend in de gaten gehouden en tevens zijn gecentraliseerde logging, alerting en reporting beschikbaar via de Symantec Event Manager for Security Gateways.

» » »
Transflow introduceert haar nieuwe concept ITNet nu ook in Nederland. ITNet is een virtueel competentiecentrum voor overheidsinstellingen, gebaseerd op Cosa Workflow. ITNet is oorspronkelijk ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Het systeem handelt in- en externe vragen af op het gebied van Arbo en ouderenverzorging. Daarnaast heeft Transflow een ‘burger-hotline’ ontwikkeld waar burgers met hun vragen direct geholpen worden.
Doel van ITNet is om medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen en zodoende de werkprocessen te verbeteren. In de toekomst zullen alle overheidsinstanties in Sleeswijk-Holstein de oplossing gaan inzetten voor hun IT-support. Componenten van ITNet zijn inmiddels geïmplementeerd bij de gemeenten Tytsjerksteradiel, Arnhem en Terneuzen.

» » »
Lexmark heeft zijn zogeheten E-lijn printerfamilie vervangen door een nieuwe reeks. Deze bestaat uit de Lexmark E232, E232t, E330, E332n en de E332tn zwart-wit laserprinters. De apparatuur heeft een geïntegreerde papierlade voor optimale papierinvoer en een eenvoudig bedieningspaneel. De toner zit verpakt in speciale cartridges die geen geïntegreerde photoconductor hebben. Conductor en cartridge kunnen dus los van elkaar worden vervangen. Per vulling is een cartridge goed voor 2500 tot 6000 pagina’s. De photoconductor heeft een levensduur van 30.000 afdrukken.
» » »

Brocade Communications Systems Inc. levert samen met EMC een voorgeconfigureerde storage-netwerkoplossing voor het MKB. Dit SAN (Storage Area Network) houdt rekening met de specifieke eisen op het gebied van databeheer van kleine en middelgrote bedrijven. Het SAN is opgebouwd uit Clariion AX100 opslagsystemen, gekoppeld aan een Brocade SilkWorm 3250 8-poorts Fibre Channel-switch. De combinatie heeft een opslagcapaciteit van maximaal 3 terabyte en een ingebouwde beheerfunctie. Om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken is een speciale wizard geschreven die de gebruiker stap voor stap door de hele procedure voert.
» » »

Aexis kondigt de TM1 Planning Manager aan, een nieuwe module voor de Applix TM1 manegement-suite. De nieuwe planningmodule, die op het TM1-platform draait, beheert het planningproces van een bedrijf, inclusief taken en revisiestructuren. Dit geschiedt ofwel rechtstreeks in Microsoft Excel of via internet.
» » »

BenQ heeft een speciale USB Flash-drive gemaakt, die in het teken staat van de EK 2004. Het bedrijf is een van de sponsors van het evenement, en daarom komt men met een USB-geheugen in de vorm van een voetbal op de proppen. Het opslagelement draagt de naam DP200 en heeft een capaciteit van 128 MB. De speciale voetbaluitvoering is in een beperkte oplage gemaak. Na het EK zal het onderdeel wel leverbaar blijven, maar dan zonder het UEFA-logo.
» » »

Adobe Systems heeft zijn Reader en PDF geschikt gemaakt voor systemen die werken met embedded Linux. Sony is het eerste bedrijf dat het product gaat gebruiken en wel in het nieuwe autonavigatiesysteem HDD AV Navi XYZ. Dit systeem is voorlopig alleen bedoeld voor de Japanse markt. Met deze opzet kunnen navigatiekaarten die als PDF zijn opgeslagen, worden bekeken zonder een pc te hoeven gebruiken.
» » »

Network Performance Orchestrator is de naam van een nieuwe module die door Sniffer Technologies is ontwikkeld. Met deze software kunnen bedrijfskritische applicaties vanuit een centraal punt worden beheerd. Daarbij kan worden gedacht aan VoIP, ERP, CRM en BPA. nPO Manager 3.0, zoals het pakket heet, heeft een intuïtief gebruikersinterface met eenvoudig te begrijpen navigatiemogelijkheden.
» » »

Fluke Networks heeft een nieuw model Network Analyzer ontwikkeld, die onder de naam OptiView Series II op de markt komt. Met dit meetinstrument kan de performance van een netwerk worden bepaald, op basis waarvan desgewenst maatregelen kunnen worden genomen. Het meetsysteem werkt geheel autonoom en om dat mogelijk te maken wordt het bestuurd door Windows XP Professional. Bediening gaat via een aanraakscherm wanneer het systeem lokaal wordt gebruikt of via een netwerkverbinding wanneer het geheel remote wordt toegepast. De OptiView heeft een module waarmee datapakketjes automatisch worden gedecodeerd om zo het netwerkverkeer zichtbaar te maken. Een achterliggend Expert Systeem ordent de gedecodeerde gegevens. Wanneer een probleem optreedt op een sectie van het netwerk, produceert het expertsysteem een beschrijving in gewone taal. De Analyzer is geschikt voor een aantal soorten netwerken, waaronder draadloze netten à la WiFi en vaste bekabelingen zoals 10Megabit, 100Megabit of Gigabit Ethernet.
» » »

De firma CPA uit Weesp heeft onder de naam SecurityPAC een audit tool op de markt gebracht. De software werkt volgens de richtlijnen die zijn vastgelegd in de Code voor Informatiebeveiliging (ISO 17799). De resultaten van het audit-proces worden weergegeven volgens de zogeheten stoplicht-codering, waarbij groen staat voor ‘niets aan de hand’, geel een indicatie vormt voor ‘mogelijk probleem’ en rood de manager moet aansporen tot verdere maatregelen.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!