Overslaan en naar de inhoud gaan

Zware DDoS-aanval op Belgisch Belnet

Het Belgisch overheidsnetwerk Belnet, wordt sinds vanmiddag geteisterd door een zeer zware DDoS-aanval. Op dit netwerk zijn in totaal 200 organisaties aangesloten: openbare diensten, universiteiten en onderzoeksinstellingen. Belnet beheert het internetverkeer van deze organisaties.
© CC0 - Cleanpng.com/AG Connect
CC0 - Cleanpng.com/AG Connect

De aanval is om 12 uur vanmiddag begonnen en duurt nog voort. Belnet, dat de aanval zelf heeft gemeld, probeert de aanval nu op te vangen door verkeer om te leiden. Veel organisaties ondervinden problemen van de aanval. De aanval is volgens een woordvoerder van Belnet op het gehele netwerk gericht, dus niet op een specifieke dienst. Het omleiden is echter geen afdoende oplossing. De aanvallers blijken hun focus telkens weer te verleggen.

Ministeries, parlementsvergadering

Zeer veel diensten ondervinden last van de aanval, zoals de Belgische belastingdienst en diverse ministeries zoals Justitie en Defensie. Ook was het een paar uur niet mogelijk om afspraken te maken voor vaccinaties. Daarnaast kunnen diverse vergaderingen van het parlement niet doorgaan.

Belnet heeft wel bescherming tegen DDoS-aanvallen, maar de omvang van deze aanvallen is zo groot dat die beschermingsmaatregelen niet volstaan.

SPEEL DE SECURITY GAME!

Heb je de Security Game van AG Connect op donderdag 22 april gemist? Geen nood! Het spel valt nog te spelen. Ga de strijd aan met hackers in een echte security escaperoom, speciaal ontworpen voor AG Connect. De game-elementen worden afgewisseld met inhoudelijke sessies over security. Ga naar de website, meld je aan en speel mee. Voor security!

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in