Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuckerberg hekelt suggestie opbreken Facebook

Chris Hughes, die samen met Mark Zuckerberg de basis legde voor Facebook, suggereerde vorige week in een opiniestuk in de New York Times dat WhatsApp en Instagram weer losgemaakt moeten worden van Facebook. Zuckerberg zegt dat dat geen oplossing biedt voor de problemen die Hughes aanstipt.
Mark Zuckerberg
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Facebook heeft een rijke historie aan problemen met privacy, beveiliging en het verspreiden van nepnieuws. Het feit dat Whatsapp en Instragram onderdeel uitmaken van Facebook heeft geen directe relatie met die problemen, stelt Zuckerberg in een interview met France Info in de zijlijn van een bezoek van de Facebook CEO aan de Franse president Macron.

'Schaalvoordelen zorgen voor meer veiligheid'

Zuckerberg zegt dat het opbreken van Facebook hem zelf zou hinderen in zijn initiatieven om een betere beveiliging aan te brengen in de sociale netwerken. Bij de inzet van nieuwe technologie zoals kunstmatige intelligentie heeft het bedrijf juist voordeel van de schaalvoordelen die de combinatie van sociale netwerken oplevert. "Het budget dat we nu beschikbaar hebben voor het creëren van veiligheid is nu groter dan de complete omzet op het moment dat we een beursnotering kregen tien jaar geleden", zei Zuckerberg voor de Franse televisie.

Hughes stelt in zijn opinie door de overnames die Facebook heeft gedaan, het bedrijf zo dominant is geworden dat het de concurrentie uitsluit en een te grote invloed heeft op de maatschappij. Hughes is niet de enige uit de voormalige Facebook-gelederen die dat beweert. Ook Sean Parker - de eerste president van Facebook - en Chamath Palihapitiya - nu risico-investeerder maar tot 2011 verantwoordelijk voor de groeistrategie van Facebook, hebben dergelijke zorgen geuit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in